Катедра "Финанси"

Информационна среща за студентите от специалност „Финансов мениджмънт“, дистанционно обучение

събота, 02 декември 2023 14:00

На 2 декември 2023 г. ръководството на катедра "Финанси" организира онлайн-среща в платформата MS Teams със студентите-магистри от специалност „Финансов мениджмънт“ (2 и 3 семестриално обучение), дистанционно обучение. Срещата се проведе при силен интерес и по инициатива на ръководството на катедрата във връзка с възникналите въпроси относно избора на тема и научен ръководител, сроковете за подаване на заявления и за предаването на готовите дипломни работи.

 

 

В срещата участваха проф. д-р Пресияна Ненкова, ръководител на катедра „Финанси“, доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова, заместник-ръководител на катедра „Финанси“  и гл.ас. д-р Милена Ковачевич – научен секретар на катедра „Финанси“. Доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова откри срещата с „виртуална обиколка“ на сайта на катедрата и рубриките, в които студентите могат да открият цялата необходима информация, свързана със защитата на дипломните работи. Студентите получиха подробна информация как да изберат научен ръководител и тема на дипломната работа, какви са сроковете за подаване на заявления и предаване на готовите дипломни работи, как е организирано предаването на дипломните работи в катедрата и как протича самата защита на дипломните работи. Срещата приключи с дискусия и отговори на множеството зададени конкретни въпроси по разглежданите теми.

 

Катедра „Финанси“ осигурява обучение в магистърски програми по специалностите „Финанси” (2 и 3 семестриално обучение, редовно обучение), „Финансов мениджмънт” (2 и 3 семестриално обучение, редовно и дистанционно обучение), „Публичен финансов мениджмънт” (2 семестриално обучение, редовно и дистанционно обучение) и „Международно банкиране и финансови пазари” (2 и 3 семестриално обучение, редовно обучение). Съвместно с катедра "МИО и бизнес" се обучават студенти в магистърските програми по „Международни финанси и бизнес” и „Управление на международни проекти”. Катедрата осигурява и обучение на студентите в магистърската програма "Количествени финанси" съвместно с катедра "Статистика и иконометрия".

 

Галерия снимки от Информационна среща за студентите от специалност „Финансов мениджмънт“, дистанци ...