Катедра "Финанси"

Студентите от III курс и IV курс на специалност „Финанси“, дистанционно обучение, се срещнаха с ръководството на катедра „Финанси“

събота, 09 март 2024 12:00

На 9 март 2024 г. се проведе среща на студентите от III курс и IV курс на специалност „Финанси“, дистанционно обучение, с ръководството на катедра "Финанси". На срещата бяха обсъдени въпроси свързани със задължителната учебна практика, държавния изпит, както и магистърските програми, предлагани от Катедрата. Срещата се проведе онлайн в платформата MS Teams.

В срещата взеха участие доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова, ръководител на катедра „Финанси“, доц. д-р Жеко Милев – заместник-ръководител на катедра „Финанси“, доц. д-р Евгени Райков – ръководител на учебните практики, и гл.ас. д-р Милена Ковачевич – научен секретар на катедра „Финанси“.

Доц. д-р Гергана Михайлова откри срещата и представи подробно магистърските програми на катедра „Финанси“, възможностите за съчетаване на работа и обучение в магистърските програми, професионалното направление, в което е насочена всяка програма, както и изучаваните дисциплини в нея. Гл.ас. д-р Милена Ковачевич представи правилата за провеждане на държавен изпит на студентите в дистанционна форма на обучение, а доц. д-р Евгени Райков припомни основните правила и организацията при предаването на необходимите документи за защитата на учебните практики. Срещата приключи с отговори на зададените въпроси свързани със защитата на учебните практики, подготовката за държавния изпит, както и сроковете за кандидатстване в магистърските специалности.

Катедра „Финанси“ осигурява обучение в магистърски програми по специалностите „Финанси” (2 и 3 семестриално обучение, редовно обучение), „Финансов мениджмънт” (2 и 3 семестриално обучение, редовно и дистанционно обучение), „Публичен финансов мениджмънт” (2 семестриално обучение, редовно и дистанционно обучение) и „Международно банкиране и финансови пазари” (2 и 3 семестриално обучение, редовно обучение). Съвместно с катедра "МИО и бизнес" се обучават студенти в магистърските програми по „Международни финанси и бизнес” и „Управление на международни проекти”. Катедрата осигурява и обучение на студентите в магистърската програма "Количествени финанси" съвместно с катедра "Статистика и иконометрия".

 

Галерия снимки от Студентите от III курс и IV курс на специалност „Финанси“, дистанционно обучение ...