Катедра "Финанси"

Гост-лектор от небанковия финансов сектор изнесе лекции пред студенти

петък, 15 март 2024 11:00

На 7 и 14 март 2024 година Иво Сеизов, специалист от практиката с дългогодишен опит в областта на капиталовия пазар, изнесе две лекции пред студенти от специалност “Финанси” в УНСС, по инициатива на гл. ас. д-р Елена Ралинска, преподавател в катедра „Финанси“.

Иво Сеизов разказа на студентите за своя  път от професионален лекоатлет завършил НСА, до успешна кариера във финансовата индустрия, магистър по финанси и банки, с дипломи от УНСС, НБУ, The Charted Institute of Bankers -London, London School of  Business and Finance - LSBF.

Гост-лекторът запозна студентите и със същността и особеностите на борсовата търговия, като демонстрира в демо среда как се сключват борсови сделки, какви видове поръчки може да се подават и как се осъществява сетълментът на финансовите инструменти и паричните средства. Обърна внимание и на маржин търговията и рисковете.

Лекциите породиха оживена дискусия.

Иво Сеизов има дългогодишен опит в небанковия финансов сектор, като в периода 2004-2011 г. е изпълнителен директор на инвестиционните посредници “СТС Финанс” АД, “Булброкърс” ЕАД и “Евро-Финанс” АД, а също така и в управляващо дружество “Еф Асет Мениджмънт” АД. През 2015 основава инвестиционен посредник “Файнекс”. Създател е на финансовия бутик www.advisor.bg, като предоставя широк спектър финансови услуги, включително репортинг към БНБ, ЦД, КФН и др.

Галерия снимки от Гост-лектор от небанковия финансов сектор изнесе лекции пред студенти  ...