Катедра "Недвижима собственост"

Церемония по връчване на дипломите на катедра „Недвижима собственост“

петък, 18 ноември 2022 14:55

Разглеждате снимки от Церемония по връчване на дипломите на катедра „Недвижима собственост“

Вижте пълен текст на Церемония по връчване на дипломите на катедра „Недвижима собственост“

Официално бяха връчени дипломите на студентите, завършили специалност „Мениджмънт на недвижимата собственост“, ОКС „бакалавър“ и специалностите „Бизнес с недвижими имоти“ и „Мениджмънт на недвижимата собственост“, ОКС „магистър“.

Официално бяха връчени дипломите на студентите, завършили специалност „Мениджмънт на недвижимата собственост“, ОКС „бакалавър“ и специалностите „Бизнес с недвижими имоти“ и „Мениджмънт на недвижимата собственост“, ОКС „магистър“.

Официални гости на събитието бяха: доц. д-р Георги Забунов, ръководител катедра &bdquo;Недвижима собственост&ldquo;, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор&nbsp;по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, доц. д-р Димитър Благоев, декан на Бизнес факултета, проф. д-р Йорданка Йовкова, дългогодишен ръководител на катедра &bdquo;Недвижима собственост&ldquo;, г-н Страхил Иванов, управител на Агенцията за недвижими имоти &bdquo;Явлена&ldquo;, г-н Иван Велков, председател на УС на Българската фасилити мениджмънт асоциация, доц. д-р Радко Радев, директор на Университетски център &bdquo;Алумни УНСС&ldquo;&nbsp;<em>(на снимката долу).</em>

Официални гости на събитието бяха: доц. д-р Георги Забунов, ръководител катедра „Недвижима собственост“, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, доц. д-р Димитър Благоев, декан на Бизнес факултета, проф. д-р Йорданка Йовкова, дългогодишен ръководител на катедра „Недвижима собственост“, г-н Страхил Иванов, управител на Агенцията за недвижими имоти „Явлена“, г-н Иван Велков, председател на УС на Българската фасилити мениджмънт асоциация, доц. д-р Радко Радев, директор на Университетски център „Алумни УНСС“ (на снимката долу).

&bdquo;Нека да се порадваме на полетялата към славата стрела на нашия нов випуск, нека да кажем и добри думи за натегнатия лък, който я е изпратил напред, а именно преподавателите&ldquo;, с тези думи се обърна към дипломантите доц. д-р Георги Забунов и модератор на събитието. Той сподели за усилията, които са вложени за създаването и съществуването на катедрата. Доц. Забунов пожела късмет и успешен градеж, &bdquo;защото поглеждайки назад разбирам, че всичко стойностно, което сме постигнали е резултат на градеж&ldquo;.

„Нека да се порадваме на полетялата към славата стрела на нашия нов випуск, нека да кажем и добри думи за натегнатия лък, който я е изпратил напред, а именно преподавателите“, с тези думи се обърна към дипломантите доц. д-р Георги Забунов и модератор на събитието. Той сподели за усилията, които са вложени за създаването и съществуването на катедрата. Доц. Забунов пожела късмет и успешен градеж, „защото поглеждайки назад разбирам, че всичко стойностно, което сме постигнали е резултат на градеж“.

Проф. Стоянова благодари на родителите, присъстващи в залата за това, че са отделяли от средствата си, за да могат децата им да учат в най-престижния икономически университет в страната и изрази увереност, че сега те са горди с техните дипломи и резултати. &bdquo;Ако днес ние вашите преподаватели ви казваме &bdquo;Довиждане!&ldquo;, представителите на бизнеса ви казват &bdquo;Добре дошли!. Те знаят, че качеството на обучението в нашия университет е на много високо ниво и съм сигурна, че скоро ще можете да се реализирате на високи позиции, както в обществото, така и в бизнеса. От сърце ви пожелавам да сте здрави, да следвате мечтите си, никога да не се отказвате и да постигате своите цели в професионалния и личния ви живот.

Проф. Стоянова благодари на родителите, присъстващи в залата за това, че са отделяли от средствата си, за да могат децата им да учат в най-престижния икономически университет в страната и изрази увереност, че сега те са горди с техните дипломи и резултати. „Ако днес ние вашите преподаватели ви казваме „Довиждане!“, представителите на бизнеса ви казват „Добре дошли!. Те знаят, че качеството на обучението в нашия университет е на много високо ниво и съм сигурна, че скоро ще можете да се реализирате на високи позиции, както в обществото, така и в бизнеса. От сърце ви пожелавам да сте здрави, да следвате мечтите си, никога да не се отказвате и да постигате своите цели в професионалния и личния ви живот.

Деканът на Бизнес факултета доц. д-р Димитър Благоев, увери дипломантите, че те завършват една утвърдена катедра и специалност и посочи, че е бил част от процеса на утвърждаването им като едни от водещите в УНСС. &bdquo;Голям атестат за това, е информацията, която скоро излезе на Академичен съвет, че за тази специалност има повече от 50% желаещи да се обучават в платена форма на обучение, което говори, че има потенциал и възможности за професионална реализация. Той подчерта, че недвижимите имоти винаги са били на мода като инвестиционен актив сред българите.

Деканът на Бизнес факултета доц. д-р Димитър Благоев, увери дипломантите, че те завършват една утвърдена катедра и специалност и посочи, че е бил част от процеса на утвърждаването им като едни от водещите в УНСС. „Голям атестат за това, е информацията, която скоро излезе на Академичен съвет, че за тази специалност има повече от 50% желаещи да се обучават в платена форма на обучение, което говори, че има потенциал и възможности за професионална реализация. Той подчерта, че недвижимите имоти винаги са били на мода като инвестиционен актив сред българите.

Доайенът и дългогодишен ръководител на катедра &bdquo;Недвижима собственост&ldquo;&nbsp; проф. д-р Йорданка Йовкова, също припомни дългия процес за утвърждаване на катедрата и специалността и свързаните с това усилия. Тя поздрави абсолвентите, че са избрали да се обучават в тази катедра и е убедена, че те ще продължат да се връщат към знанието, и разширяване на светогледа. &bdquo;В Световния ден на философията, вярвам, че в университета ви е довело преди всичко любопитството към света и неговото опознаване, както и към хората и мисълта. Тя им пожела да имат мечти и цели.

Доайенът и дългогодишен ръководител на катедра „Недвижима собственост“  проф. д-р Йорданка Йовкова, също припомни дългия процес за утвърждаване на катедрата и специалността и свързаните с това усилия. Тя поздрави абсолвентите, че са избрали да се обучават в тази катедра и е убедена, че те ще продължат да се връщат към знанието, и разширяване на светогледа. „В Световния ден на философията, вярвам, че в университета ви е довело преди всичко любопитството към света и неговото опознаване, както и към хората и мисълта. Тя им пожела да имат мечти и цели.

&bdquo;Градежът е в основата на развитието&ldquo; каза доц. д-р Радко Радев, директор на Университетски център &bdquo;Алумни УНСС&ldquo;, подкрепяйки думите на доц. Забунов. Той призова абсолвентите като възпитаници на университета да се включат към алумни общността.

„Градежът е в основата на развитието“ каза доц. д-р Радко Радев, директор на Университетски център „Алумни УНСС“, подкрепяйки думите на доц. Забунов. Той призова абсолвентите като възпитаници на университета да се включат към алумни общността.

&bdquo;Имате великолепни ръководители и страхотни преподаватели&ldquo; така г-н Страхил Иванов, управител на Агенцията за недвижими имоти &bdquo;Явлена&ldquo; се обърна към дипломантите. &bdquo;Бизнесът с недвижимите имоти дава изключително много по отношение на подготовката на всички, които работим в тази сфера. Вие завършвате своето обучение в УНСС, но обучението не прекъсва,&nbsp; хубаво е да не загубите иновативния си поглед. Наблюдавайки това, което правят другите и се учете от тях, защото от тук нататък започва вашето следващо образование.&ldquo; Той припомни, че е създал агенция &bdquo;Явлена&ldquo; преди 30 години&nbsp; и тогавашния бизнес, няма нищо общо с това, което е днес. &bdquo;Сега технологиите превземат този бизнес и му дават страхотен напредък. Няма неща, които не можете да постигнете. Бизнесът предизвиква да правите, колкото се може повече неща, силни и иновативни проекти и да развивате всичко това към което, не само се стремите, а което усещате, че можете да развиете. Имате късмет, че сте завършили в тази катедра, но късмета е приоритет за подготвените и очакваме от вас висок професионализъм в областта на недвижимите имоти, защото тази сфера ви очаква.&ldquo;

„Имате великолепни ръководители и страхотни преподаватели“ така г-н Страхил Иванов, управител на Агенцията за недвижими имоти „Явлена“ се обърна към дипломантите. „Бизнесът с недвижимите имоти дава изключително много по отношение на подготовката на всички, които работим в тази сфера. Вие завършвате своето обучение в УНСС, но обучението не прекъсва,  хубаво е да не загубите иновативния си поглед. Наблюдавайки това, което правят другите и се учете от тях, защото от тук нататък започва вашето следващо образование.“ Той припомни, че е създал агенция „Явлена“ преди 30 години  и тогавашния бизнес, няма нищо общо с това, което е днес. „Сега технологиите превземат този бизнес и му дават страхотен напредък. Няма неща, които не можете да постигнете. Бизнесът предизвиква да правите, колкото се може повече неща, силни и иновативни проекти и да развивате всичко това към което, не само се стремите, а което усещате, че можете да развиете. Имате късмет, че сте завършили в тази катедра, но късмета е приоритет за подготвените и очакваме от вас висок професионализъм в областта на недвижимите имоти, защото тази сфера ви очаква.“

Г-н Иван Велков, председател на УС на Българската фасилити мениджмънт асоциация препоръча на абсолвентите да са търпеливи. &bdquo;Защото бизнесът на недвижимите имоти мина през всички кризи, възходи и падения и въпреки това тази индустрия само се развива и процъфтява. Една от причините е, че в нея работят такива млади хора като вас с много ентусиазъм и желание. Тази любов, която струеше от думите на вашите преподаватели я запазете и я вложите в бъдещите професионални занимания.&ldquo; Той допълни, че не е задължително да намерят място в областта на недвижимите имоти - могат да станат министри, зам.-министри, кметове, защото ако хора, които разбират от недвижими имоти са в публичната власт &ndash; държавата само ще процъфтява. Вярвайте в себе си!&ldquo;,&nbsp;пожела г-н Велков.

Г-н Иван Велков, председател на УС на Българската фасилити мениджмънт асоциация препоръча на абсолвентите да са търпеливи. „Защото бизнесът на недвижимите имоти мина през всички кризи, възходи и падения и въпреки това тази индустрия само се развива и процъфтява. Една от причините е, че в нея работят такива млади хора като вас с много ентусиазъм и желание. Тази любов, която струеше от думите на вашите преподаватели я запазете и я вложите в бъдещите професионални занимания.“ Той допълни, че не е задължително да намерят място в областта на недвижимите имоти - могат да станат министри, зам.-министри, кметове, защото ако хора, които разбират от недвижими имоти са в публичната власт – държавата само ще процъфтява. Вярвайте в себе си!“, пожела г-н Велков.

Сред гостите бяха и преподавателите: доц. д-р Драгомир Стефанов, ас. д-р Константин Бобчев, &nbsp;гл.ас. д-р Яна Стоенчева, родители и близки.

Сред гостите бяха и преподавателите: доц. д-р Драгомир Стефанов, ас. д-р Константин Бобчев,  гл.ас. д-р Яна Стоенчева, родители и близки.

Красимир Сахаров, отличник ОКС &bdquo;Магистър&ldquo; изказа благодарност към преподавателите за тяхната всеотдайност и стоицизъм да им дадат нужните знания. Пожела творчески успехи на дипломантите.

Красимир Сахаров, отличник ОКС „Магистър“ изказа благодарност към преподавателите за тяхната всеотдайност и стоицизъм да им дадат нужните знания. Пожела творчески успехи на дипломантите.

Анелия Везенкова и Десислава Койчева, отличниците в ОКС &bdquo;Бакалавър&ldquo;.

Анелия Везенкова и Десислава Койчева, отличниците в ОКС „Бакалавър“.

Анелия Везенкова и Десислава Койчева, отличниците в ОКС &bdquo;Бакалавър&ldquo;.

Анелия Везенкова и Десислава Койчева, отличниците в ОКС „Бакалавър“.

Анелия Везенкова и Десислава Койчева, отличниците в ОКС &bdquo;Бакалавър&ldquo;.

Анелия Везенкова и Десислава Койчева, отличниците в ОКС „Бакалавър“.

Анелия Везенкова и Десислава Койчева, отличниците в ОКС &bdquo;Бакалавър&ldquo;.

Анелия Везенкова и Десислава Койчева, отличниците в ОКС „Бакалавър“.

Галерия снимки от Церемония по връчване на дипломите на катедра „Недвижима собственост“ ...