Катедра "Икономикс"

Катедра „Икономикс“ представи новата си магистърска програма „Криптоикономика и блокчейн“

събота, 19 октомври 2024 3:15

Катедра „Икономикс“ представи новата си магистърска програма „Криптоикономика и блокчейн“ по време на конференцията и хакатон ETHSofia, които се провеждат от 17 до 19 октомври в София Тех Парк. Тридневното състезание по програмиране и двудневната конференция целят да запознаят българската аудитория с най-новите технологични тенденции в публичните блокчейн мрежи и да покажат най-иновативните проекти от Ethereum екосистемата. Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и доц. д-р Светла Бонева, декан на факултет „Международна икономика и политика“, участваха в откриващата част на събитието.

В рамките на конференцията гл. ас. д-р Димитър Дамянов, преподавател в катедра „Икономикс“, представи новата магистърската програма „Криптоикономика и блокчейн“ и посочи, че тя ще стартира от януари 2025 г. Обучението е в рамките на два семестъра. Основните заложени курсове в програмата са: „Въведение в блокчейн“, „Въведение в токеномиката“, „Децентрализирани финанси“, „Финансиране на стартъп“, „Управление на криптоактиви“, „Правни и регулаторни въпроси в криптоикономиката“, „Цифрова търговия и данъчно облагане“ и др.

Участието на УНСС в конференцията беше организирано от гл. ас. д-р Петкан Илиев, преподавател в катедра „Икономикс“, който е и инициатор за създаването на новата магистърска програма. На конференцията присъства ръководителят на катедрата доц. д-р Ивайло Беев.

За следващата учебна 2025 - 2026 година УНСС подготвя бакалавърска програма по криптоикономика.

Повече информация за събитието можете да намерите на следния линк.

Галерия снимки от Катедра „Икономикс“ представи новата си магистърска програма „Криптоикономика и  ...