Катедра "Икономикс"

Четвърта научна конференция за студенти и докторанти на тема „Икономика, общество и човешки ресурси в предизвикателство на времето“

четвъртък, 15 февруари 2024 11:35 /
Начало:
сряда, 24 април 2024 10:00
Край:
Място:
Голяма конферентна зала
Подробности:

Уважаеми студенти и докторанти,

Общоикономическият факултет и Студентският съвет на УНСС имат удо­волствието да Ви информират, че на 24 април 2024 г. ще се проведе Четвърта научна конференция за студенти и докторанти от Общоикономически факултет на тема  „Икономика, общество и човешки ресурси в предизвикател­ство на времето“. Научната конференция се организира по договор за частично финансиране на научен форум № НИД НФ-14-2024.

Научната конференция е факултетна инициатива и дава възможност на студенти (бакалаври и магистри) и докторанти от Общоикономическия факултет на УНСС и други факултети, както и от други университети, да представят свои разработки в ши­рок спектър от тематични направления в областта на икономи­ката и социологията. Предвижда се тя да има интердисциплинарен характер, да включва разработки от областта на политическата икономия и икономикса, устойчивото развитие, човешките ресурси и икономическата социология, а това позволява разгръщането на едно изключително широко предметно поле, позволяващо необятна гама от научни разработки и иновативни идеи. Конференцията се провежда във време на експоненциални промени в икономиката, политиката, обществата, които промени са предпоставка за разгръщане на кризисни процеси във всички социални подсистеми и от тук водят до системни кризи. Организаторите ? изхождат от разбирането, че именно необременените от времето студентска мисъл и въображение могат да отговорят на въпросите, поставени от предизвикателствата на времето.

Студентите и докторантите, участвали и представили научен доклад в конференцията, ще получат сертификат за участие (приоритетен документ при актуализация на CV) и възможност за публикуване на доклада в електронен сборник с ISBN номер, издаден от Издателски комплекс – УНСС, което представлява отличен атестат за по-нататъшно академично израстване. Наред с това студентите и докторантите ще получат възможност да разгърнат своите творчески способности, да придобият нови знания, умения, навици, да повишат своята квалификация, да видят нещата отвъд общоприетите рамки, да развият онова креативно и иновативно мислене, необходимо за все по-иновационните икономики и общества, в които човешкият, културният, интелектуалният, социалният капитал, въплътени и неотчуждаеми от човешката личност, ще имат нарастващо значение за успешна професионална реализация.

Студентите и докторантите от други университети, могат да участват в конференцията, след одобрение на тяхната заявка и последващо заплащане на таксата за участие. Студентите и докторантите от УНСС са освободени от такса участие. Таксата за участие (за външни участници) е в размер на 20 лв.

 

Сметка за превеждане на таксата: ВG03 BNBG 9661 3100 1746 01

Банка: БНБ – BIC: BNBGBGSD

Титуляр: УНСС

Основание за плащане: такса за участие в четвърта научна конференция за

студенти и докторанти на ОИФ, както и име, презиме и фамилия на участника.

 

С уважение!

Организационен съвет на конференция:

„Икономика, общество и човешки ресурси в предизвикател­ство на времето“

Еmail адрес: [email protected]

Прикачени файлове:

application/msword ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ-2024.doc - 59 KB

application/pdf Pokana 2024.pdf - 264 KB