Катедра "Икономикс"

Втора научна конференция за студенти и докторанти „Икономика, общество и човешки ресурси в предизвикателство на времето”

петък, 04 март 2022 11:08

Уважаеми студенти и докторанти,

Общоикономическият факултет и Студентският съвет на УНСС имат удоволствието да Ви поканят за участие във Втората научна конференция за студенти и докторанти от Общоикономически факултет на тема „Икономика, общество и човешки ресурси в предизвикателство на времето“, която ще се проведе на 6 април 2022 г. (в зависимост от динамиката на епидемичната обстановка конференцията ще се проведе присъствено или онлайн).

Научната конференция е факултетна инициатива и дава възможност на студенти (бакалаври и магистри) от Общоикономическия факултет на УНСС да представят свои разработки в широк спектър от тематични направления в областта на икономиката и социологията. Предвижда се тя да има интердисциплинарен характер, да включва разработки от областта на политическата икономия и икономикса, човешките ресурси и икономическата социология, а това позволява разгръщането на едно изключително широко предметно поле, позволяващо необятна гама от научни разработки и иновативни идеи. Конференцията се провежда във време на експоненциални промени в икономиката, политиката, обществата, които промени са предпоставка за разгръщане на кризисни процеси във всички социални подсистеми и от тук водят до системни кризи. Организаторите ? изхождат от разбирането, че младостта и необремеността на нашите студенти, магистри, докторанти са онзи фактор, който може да даде даде нов поглед върху предизвикателствата на времето.

Студентите и докторантите, участвали и представили научен доклад в конференцията, ще получат сертификат за участие (приоритетен документ при актуализация на CV) и възможност за публикуване на доклада в електронен сборник с ISBN номер, издаден от Издателски комплекс – УНСС, което представлява отличен атестат за по-нататъшно академично израстване. Наред с това те ще получат възможност да разгърнат своите творчески способности, да придобият нови знания, умения, навици, да повишат своята квалификация, да развият онова креативно, иновативно и критично мислене, необходимо за все по-иновационните икономики и общества, в които човешкият, културният, интелектуалният, социалният капитал ще има нарастващо значение за пазара на работна сила.

С Уважение!

Организационен комитет на конференция: „Икономика, общество и човешки ресурси в предизвикателство на времето“.

ВАЖНИ ДАТИ И СРОКОВЕ

15 март 2022 г. Краен срок за изпращане на заявки за участие на студенти и докторанти 
18 април 2022 г. Предаване на научния доклад (оформен съобразно изискванията) заедно с една рецензия от хабилитирано/нехабилитирано лице на следния e-mail адрес: [email protected]
4 април 2022 г. Получаване на програмата за конференцията.
6 април 2022 г. Провеждане на научна конференция „Икономика, общество и човешки ресурси в предизвикателство на времето“.
Линкове към подробната информация за изискванията за участие в конференцията:

Галерия снимки от Втора научна конференция за студенти и докторанти  „Икономика, общество и човешк ...