Катедра "Счетоводство и анализ"

УНСС и Каргил България подписаха меморандум за стратегическо партньорство

сряда, 20 март 2024 12:45

УНСС и Каргил България подписаха меморандум за стратегическо партньорство

Меморандум за сътрудничество между Университета за национално и световно стопанство и „Каргил България“ ЕООД, голямо търговско дружество с офиси в Европа, Средния изток и Африка, подписаха ректорът проф. д-р Димитър Димитров и Нели Малакова, мениджър „Подбор“ в „Каргил България“ ЕООД, координатор по споразумението от страна на компанията (на снимката долу).

Сътрудничеството включва съвместни инициативи с цел подпомагане на обучението на студентите на УНСС, провеждане на открити лекции, семинари, конференции и организиране на стажове в Центъра за споделени бизнес услуги на „Каргил България“ ЕООД в София, където работят над 900 служители.

„Един от основните приоритети на нашия университет е създаването на много добри партньорски отношения с бизнеса, организираме бизнес академии, съвместни образователни програми, конкурси за най-добър студентски стартъп и много други инициативи с основната цел да подпомогнем кариерно развитие на студентите“, каза ректорът проф. д-р Димитър Димитров.

Споразумението е инициирано от проф. д-р Даниела Фесчиян, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ”, която от юни 2023 г. е водила преговори с компанията за откриване на допирателните точки и институционалните ефекти и за двете страни.

„Ние извървяхме един много дълъг път, водим преговори от лятото на миналата година, за да може да уточним всички позиции, в които може да си бъдем полезни. Това е 159-годишна компания с традиции и голям опит, която подхожда институционално на нашия 104-годишен университет. Обсъдихме възможности за много мероприятия, обучения, съвместни конференции и най-важното стажантски програми, които те ще организират за нашите студенти“, каза проф. Даниела Фесчиян.

„Ние широко ще отворим врати за младите хора, които вие възпитавате, още повече, че нашият опит показва, че те са най-подготвените студенти, най-предпочитаните, които стават и най-добрите служители“, каза Нели Малакова, също възпитаник на УНСС, координатор по споразумението.

Координатор от страна на УНСС е доц. д-р Калина Кавалджиева също от катедра „Счетоводство и анализ“.

На срещата присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Нели Малакова, координатор от страна на компанията, ректорът проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Даниела Фесчиян, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ”, и доц. д-р Калина Кавалджиева, координатор по споразумението от УНСС (от ляво надясно).  

    

Галерия снимки от УНСС и Каргил България подписаха меморандум за стратегическо партньорство ...