Катедра "Счетоводство и анализ"

УНСС спечели финансиране за три проектни предложения по „Процедура за подкрепа на международни научни форуми, провеждани в Република България“ на фонд „Научни изследвания“

сряда, 07 август 2024 10:03

петък, 02 август 2024 16:06

Три проектни предложения получиха финансиране по покана за кандидатстване по „Процедура за подкрепа на международни научни форуми, провеждани в Република България“ на фонд „Научни изследвания“ (ФНИ).

Международната конфереция „Счетоводство, дигитализация, устойчивост – наука и практика“ получи безвъзмездна финансова подкрепа от 15 000 лв., а ръководител на проекта е проф. д-р Даниела Фесчиян, оглавяваща катедра „Счетоводство и анализ“ на УНСС.

Вторият проект, одобрен за финансиране, е с бюджет от 10 000 лв. и се ръководи от проф. д-р Мариана Янева, ръководител на катедра „Икономика на туризма“ към УНСС. Темата на конференцията на проф. Янева е „Бранд България – гостоприемство в четири сезона с фокус здравен, делови и развлекателен туризъм“.

Проектът за подкрепа на Десетата международна конференция на Центъра по парични и икономически изследвания (MRC) и Института по икономика и политики (ИИП) към УНСС – Digital Transformation and Economic Recovery in the Post-Crisis Period, е с ръководител доц. д-р Янко Христозов, зам.-ректор по международната дейност и директор на Института по икономика и политики. Бюджетът на форума е в размер на 10 000 лв.


ФНИ продължава да набира проектни предложения по „Процедура за подкрепа на международни научни форуми, провеждани в Република България“ до 1 ноември 2024 г. за събития, които ще се провеждат в периода от 1 април до 30 юни следващата година.

Повече информация за конкурса можете да откриете тук или да се обърнете към отдел „Международно сътрудничество и проекти“, дирекция „Международна дейност“ при УНСС.

Други отворени към момента покани за разработване на проектни предложения към ФНИ са конкурсите: „Българска научна периодика - 2025 г.“, „Конкурс за финансиране на фундаментални научни изследвания на млади учени и постдокторанти – 2024 г.“, „Конкурс за финансиране на фундаментални научни изследвания – 2024 г.“, „Програми за двустранно сътрудничество България - Китай/Мобилност 2024 г.“.

Отдел „Международно сътрудничество и проекти“ към УНСС е на разположение за оказване на административна и техническа подкрепа на преподаватели и изследователи, проявяващи интерес за участие.


  

Галерия снимки от УНСС спечели финансиране за три проектни предложения по „Процедура за подкрепа н ...