Катедра "Счетоводство и анализ"

Ernst & Young сподели със студентите на УНСС новия счетоводен стандарт за отчитане на лизинговите договори

събота, 05 декември 2020 13:45

По инициатива на проф. Снежана Башева, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“ се проведе поредния майсторски клас. Темата на публичната онлайн лекция, която лекторът на ЕY изнесе пред студентите на УНСС, беше „Новият стандарт за отчитане на лизингови договори МСФО 16 „Лизинг“. Гост лекторът беше приветстван от гл. ас. д-р Лили Джонева „Благодаря, че се отзовахте на нашата покана и за успешното партньорството, което имаме с ЕY. Връзката с практиката е много важна за нашите студенти и показва перспективите за тяхното бъдещо развитие“, заяви д-р Джонева при откриването.

Лектор на EY беше г-н Данаил Гецев, асоцииран съдружник в Одит практиката на EY България.  Г-н Гецев е дипломиран експерт-счетоводител и член на Асоциацията на експерт-счетоводителите (АССА) във Великобритания. Освен това, е сертифициран вътрешен одитор (CIA) и член на Института на вътрешните одитори в България.

Лекцията беше посветена на актуална проблематика в областта на счетоводството, а именно МСФО 16 „Лизинг“.

 

 

Г-н Гецев представи всеобхватно изискванията на МСФО 16 „Лизинг“ и сподели практическия си опит при прилагането на стандарта. Лекторът открои съществените различия между МСС 17 „Лизинг“ и МСФО 16 „Лизинг“ и тяхното отражение върху годишния финансов отчет.

 

 

Сложната проблематика беше представена и с множество примери, което улесни усвояването на нови знания от студентите.

 

 

Събитията се организират в рамките на договора за сътрудничество между УНСС и ЕУ България с координатор гл. ас. д-р Лили Джонева, катедра „Счетоводство и анализ“. ЕУ в България (https://www.ey.com/bg_bg) присъства на българския пазар от 1992 г. В момента в нея работят 300 служители които предоставят професионални услуги на голям клиентски портфейл от частни клиенти и предприемачи, стартиращи бизнеси, публични компании и големи международни корпорации.

Галерия снимки от Ernst & Young сподели със студентите на УНСС новия счетоводен стандарт за отчита ...