Катедра "Счетоводство и анализ"

Ernst & Young сподели със студентите на УНСС новия счетоводен стандарт за признаване на приходи

неделя, 29 ноември 2020 16:50

Темата на публичната онлайн лекция, която лекторът на ЕY изнесе пред студентите на УНСС, беше „Новият стандарт за признаване на приходи МСФО 15 „Приходи от договори с клиенти“. Гост лекторът беше приветстван от проф. Снежана Башева, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“ и инициатор на лекцията. „Партньорството с ЕY e чест и отговорност. За нашите студенти прекият контакт с бизнеса е безценен и стимулиращ. Зад всеки успех стои много труд и упорита работа“, заяви проф. Башева при откриването.

Лектор на EY беше г-н Ивайло Колев, ДЕС, ACCA, асоцииран съдружник в Одит практиката на EY България. Г-н Колев е възпитаник на Университета за национално и световно стопанство с магистърска степен по „Счетоводство и контрол“.

Лекцията беше посветена на актуална проблематика в областта на счетоводството, а именно МСФО 15 „Приходи от договори с клиенти“.

 

Г-н Колев представи всеобхватно изискванията на МСФО 15 „Приходи от договори с клиенти“ и сподели практическия си опит при прилагането на стандарта и предизвикателствата, които среща в работата си с клиентите.

 

Сложната проблематика беше представена и с множество примери, което улесни усвояването на нови знания от студентите.

 

Следващата публична лекция, която катедра „Счетоводство и анализ“ и EY организират е на тема „Основни положения и практически казуси по МСФО 16 „Лизинг“. Лекцията ще се проведе на 4 декември т.г., от 18.30 ч.

 

Събитията се организират в рамките на договора за сътрудничество между УНСС и ЕY България с координатор гл. ас. д-р Лили Джонева, катедра „Счетоводство и анализ“. ЕY в България (https://www.ey.com/bg_bg) присъства на българския пазар от 1992 г. В момента в нея работят 300 служители които предоставят професионални услуги на голям клиентски портфейл от частни клиенти и предприемачи, стартиращи бизнеси, публични компании и големи международни корпорации.

Галерия снимки от Ernst & Young сподели със студентите на УНСС новия счетоводен стандарт за призна ...