Катедра "Счетоводство и анализ"

CIMA препотвърди нашата международна акредитация

сряда, 18 ноември 2020 20:18

След като Института на сертифицираните управленски счетоводители (CIMA) преразгледа съществено модела си на партньорство с университетите, от организацията препотвърдиха акредитацията на УНСС. На студентите, обучаващи се в ОКС „бакалавър“, специалност „Финанси и счетоводство с преподаване на английски език“, се признават общо осем от всички 16 изпита от престижната международно призната професионална квалификация Chartered Global Management Accountant (CGMA), разработена от CIMA в партньорство с Американския институт на дипломираните експерт-счетоводители. 

Източник: https://www.cimaglobal.com/Starting-CIMA/Starting-CIMA/Exemptions/Exemption-Search/University-of-National-and-World-Economy-Sofia-11165/?qualification=1-5RYK7L0

Акредитацията е постигната в рамките на проект НИ-1-2019 с ръководител доц. д-р Михаил Мусов. През първата година от проекта екипът акредитира модулите от сертификационното ниво. През втората година екипът защити и трите модула от оперативното ниво на квалификацията. През летния семестър предстои организирането на публична лекция с професионалисти и представители на CIMA.

Галерия снимки от CIMA препотвърди нашата международна акредитация  ...