Катедра "Счетоводство и анализ"

Китайска делегация от Hebei University of Economics and Business посети Университета

петък, 31 май 2024 8:40

Ректорът на  УНСС проф. д-р Димитър Димитров посрещна в зала „Академична“ делегация от Hebei University of Economics and Business (HUEB), Китай.

Китайската делегация бе водена от Рrof. Gao Xiaofeng, вицепрезидент на Hebei University of Economics and Business. Членове на делегацията бяха Prof. Zhou Yanping, директор на одитния офис в HUEB, и Prof. Zhang Xiying, зам.-директор на Центъра за международен обмен.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за съвместно сътрудничество и стартиране на дуални бакалавърски програми, по които ще се обучават китайски студенти.

Проф. д-р Димитър Димитров и Prof. Gao Xiaofeng (от дясно наляво)

Проф. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Янко Христозов, зам.-ректор по международната дейност, и проф. д-р Румен Брусарски, декан на Финансово-счетоводния факултет, представиха УНСС, като подчертаха, че той е най-големият и авторитетен бизнес университет в България. Те запознаха гостите с основните предимства и възможностите за обучение на чуждестранни студенти в Университета.


Доц. д-р Янко Христозов, проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Румен Брусарски (от ляво надясно)
Prof. Zhou Yanping, Prof. Gao Xiaofeng, Prof. Zhang Xiying (от ляво надясно)

Представителите на китайския университет изразиха благодарност за топлото посрещане. Те разгледаха УНСС и споделиха своите приятни впечатления от добрата учебна среда и материална база.

В рамките на посещението се проведе и среща, на която бяха представени специалностите „Финанси и счетоводство на английски език“ и „Търговия и продажби“, които бяха определени като отговарящи на изискванията от китайската страна за откриване на дуални бакалавърски програми. Финансирането на таксите за студентите ще бъде по линия на Китайското министерство на образованието като условието е програмите да бъдат включени в портфолиото и на двата университета, по тях да има завършил поне един поток студенти и да имат висока степен на препокриване.

В срещата от страна на УНСС участваха доц. д-р Янко Христозов, зам.-ректор по международната дейност, проф. д-р Даниела Фесчиян, председател на Контролния съвет и ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова, ръководител на катедра „Финанси“, доц. д-р Ивайло Беев, ръководител на катедра „Икономикс“, доц. д-р Николай Орешаров, зам.-ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, доц. д-р Жеко Милев, зам.-ръководител на катедра „Финанси“, гл. ас. д-р Радка Андасарова-Георгиева, научен секретар на катедра „Счетоводство и анализ“, гл. ас. д-р Милена Ковачевич, научен секретар на катедра „Финанси“, гл. ас. д-р Горан Ангелов, преподавател в катедра „Икономика на търговията“.

Liu Zigian, студент от дуалната бакалавърска програма на УНСС с Университета за чуждестранни науки в Тиендзин, Китай, доц.  д-р Ивайло Беев, Prof. Gao Xiaofeng, проф. д-р Даниела Фесчиян, доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова, гл. ас. д-р Горан Ангелов (от ляво надясно)

Делегацията се срещна и с китайските студенти от дуалната бакалавърска програма с Университета за чуждестранни науки в Тиендзин, които в момента са в България.

През месец юни предстои посещение на представители от УНСС в Hebei University of Economics and Business, Китай. По време на визитата ще бъдат подписани официалните споразумения между двете страни за стартирането на процедурата по кандидатстване пред Китайското министерство на образованието.

Галерия снимки от Китайска делегация от Hebei University of Economics and Business посети Универси ...