Катедра "Счетоводство и анализ"

В навечерието на деня на одитора талантите от специалност „Счетоводство“ се представиха отлично на бизнес куиз в КPMG

сряда, 17 април 2024 13:27

                                            

Проф. д-р Даниела Фесчиян, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, организира бизнес куиз за повече от 60 отлични студенти от специалност „Счетоводство“ по покана на управляващите съдружници на КPMG г-жа Севдалина Димова и г-н Калин Хаджидимов.

Мероприятието донесе много положителни емоции на студентите, преподавателите – проф. д-р Даниела Фесчиян и д-р Радка Андасарова и партньорите от КPMG.

Севдалина Димова, възпитаничка на специалност „Счетоводство и контрол“ на УНСС, и нейният екип направиха представяне на компанията и разказаха как одиторите добавят стойност за бизнеса и обществото.

Г-жа Росица Иванова, старши мениджър в компанията, подчерта, че одиторите играят ключова роля в осигуряването на точността и надеждността на финансовата информация, която е от съществено значение за функционирането на  предприятията и обществото.

Севдалина Димова в дискусията

Дарина Нейчева

Велина Димитрова

В презентацията се включиха две настоящи студентки в УНСС, които вече работят в КPMG. Дарина Нейчева, студентка в четвърти курс на англоезичната специалност „Финанси и счетоводство“, която от три години работи в компанията,  разказа на колегите си как е станала одитор. Велина Димитрова, студентка в трети курс на специалност „Счетоводство“, която от една година работи в компанията, сподели с колегите си какви са възможностите стажът да се превърне в постоянна работа. Студентите слушаха с интерес разказа за предизвикателствата, за възможностите за стажове и кариерно развитие в компанията.

Още по-вълнуваща беше играта, в която се превърнаха отговорите на онлайн въпросника по време на куиза. Някои от тях, свързани с историята на счетоводството, предизвикаха интересни коментари на проф. д-р Даниела Фесчиян. Други провокираха дискусии. С голям интерес беше посрещнат въпросът: „Кой известен гангстер е бил хванат единствено благодарение на счетоводителите от ФБР?“.

Проф. д-р Даниела Фесчиян с отличника Станислав Пейчев  

Проф. д-р Даниела Фесчиян с Марио Параскевов и Димитър Стефанов

Награди за най-активно участие от третокурсниците в специалност „Счетоводство“ получиха Марио Параскевов и Димитър Стефанов, както и четвъртокурсниците на специалност „Счетоводство“ – Лили Николова, Ванеса Влъчкова, Вики Иванова и Станислав Пейчев.

Събитието е част от поредицата инициативи по действащия меморандум за сътрудничество между УНСС и KPMG с координатор доц. д.н. Михаил Мусов.

Проф. д-р Даниела Фесчиян и д-р Радка Андасарова сотличниците

     

 Лили Николова, Ванеса Влъчкова, Вики  Иванова (от дясно наляво)

 Честит празник, одитори!

Галерия снимки от В навечерието на деня на одитора талантите от специалност „Счетоводство“ се пред ...