Катедра "Счетоводство и анализ"

Катедра „Счетоводство и анализ“ при УНСС бе домакин на Майсторски клас на тема „Консолидация на финансовите отчети“

понеделник, 01 април 2024 14:28

Майсторски клас с лектори от Deloitte България на тема „Консолидация на финансовите отчети“ се проведе пред студентите от специалност „Счетоводство“, обучаващи се в ОКС бакалавър и магистър към катедра „Счетоводство и анализ“.

Домакини на събитието бяха проф. д-р Даниела Фесчиян - ръководител на катедрата, гл. ас. д-р Радка Андасарова – научен секретар на катедрата, доц. д-р Лиляна Джонева преподавател по дисциплината Специализиран курс по финансово счетоводство, и г-н Владимир Христов, д.е.с.,р.о. - изявен специалист от практиката и преподавател в катедрата.

 

Участниците в майсторския клас от дясно на ляво – проф. д-р Даниела Фесчиян - ръководител на катедрата, доц. д-р Лиляна Джонева преподавател по дисциплината Специализиран курс по финансово счетоводство, гл. ас. д-р Радка Андасарова – научен секретар на катедрата, г-н Владимир Христов, д.е.с.,р.о. - изявен специалист от практиката и преподавател в катедрата и студентите

От страна на Deloitte България присъстваха г-н Мирослав Толев – старши мениджър в Одит отдела на Deloitte България, и г-жа Галена Жеркова мениджър „Човешки ресурси“.

Лекторът на майсторския клас г-н Мирослав Толев, старши мениджър в Одит отдела на Deloitte България

г-жа Галена Жеркова, мениджър „Човешки ресурси“ в  Одит отдела на Deloitte България

Лекторът на майсторския клас г-н Мирослав Толев представи основните насоки свързани с прилагането на МСФО 10 Консолидирани финансови отчети, като студентите имаха възможност да дебатират по ключови въпроси свързани с прилагането на стандарта.

 

г-н Мирослав Толев по време на презентацията

Активно участие в дискусията взе и г-н Владимир Христов, д.е.с.,р.о., преподавател в катедра „Счетоводство и анализ“, който сподели добрите практики свързани с консолидацията на финансови отчети, базирайки се на фундаменталните счетоводни принципи.

г-н Владимир Христов, д.е.с., р.о., преподавател в катедра „Счетоводство и анализ“ по време на дискусията

В края на майсторския клас ръководителят на катедра „Счетоводство и анализ“ проф. д-р Даниела Фесчиян връчи на гост-лектора от Deloitte България сертификат за  благодарност за презентацията по проблемите на консолидираните финансови отчети.

Проф. д-р Даниела Фесчиян и г-н Мирослав Толев

Събитието се проведе в рамките на договора за сътрудничество между УНСС и Deloitte България, с координатори по споразумението доц. д-р Мария Маркова и Галена Жеркова.

Галерия снимки от Катедра „Счетоводство и анализ“ при УНСС бе домакин на Майсторски клас на тема „ ...