Катедра "Счетоводство и анализ"

На 08.11.2021 Deloitte България проведе майсторски клас на тема МСФО 16 „Лизинг“.

вторник, 09 ноември 2021 9:15

На 08.11.2021 Deloitte България проведе майсторски клас на тема МСФО 16 „Лизинг“.

Студентите, гостите и лекторите бяха приветствани и представени от доц. д-р Мария Маркова координатор по меморандума и от доц. д-р Атанаска Филипова-Сланчева, преподавател по дисциплината МСФО. В майсторския клас бе дадена възможност за участие на студенти и преподаватели от Икономически университет, гр. Варна и Стопанска академия “Димитър А. Ценов”, гр. Свищов, с които УНСС участва в общ клъстър “Счетоводство и финанси”.

В началото на майсторския клас Галена Жеркова – специалист Човешки ресурси в Deloitte България, представи кариерните възможности, които Deloitte България предоставя на студентите от УНСС.

Визуализация на изображенията

 

 

Лектори бяха Павлин Николов – одит мениджър в Deloitte България и бивш възпитаник на УНСС и Петя Тодорова-Павлова - одит мениджър в Deloitte България. Те представиха на присъстващите основните моменти в МСФО 16 (от страна на лизингополучателите), както и някои от по-специфичните проблеми, с които практикуващите счетоводители и одитори се сблъскват при прилагане на изискванията на стандарта.

 

Освен теоретичните постановки на стандарта, лекторите споделиха и личния си опит при прилагането на изискванията на МСФО 16.

 Визуализация на изображенията

 

Лекцията завърши с Q&A сесия, на която студентите и гостите имаха възможност да зададат въпроси и да споделят опита си при прилагането на стандарта.

Събитията се организират в рамките на договора за сътрудничество от 29.05.2019 г. между УНСС и Deloitte България с координатор доц. д-р Мария Маркова, катедра „Счетоводство и анализ“. Deloitte България (https://www2.deloitte.com/bg/bg.html) е една от водещите организации в страната, която предоставя професионални услуги в сферата на одита, данъчно-правни услуги, услуги по управление на риска и консултантски услуги в областта на финансите.

Галерия снимки от На 08.11.2021 Deloitte България проведе майсторски клас на тема МСФО 16 „Лизинг“ ...