Катедра "Икономика на транспорта и енергетиката"

В самия край на семестъра студентите от 3 и 4 курс на специалност "Икономика на транспорта и енергетиката" се срещнаха с поредните гост-гост лектори от практиката

петък, 17 май 2024 9:04

На 16.05.2024 г. в рамките на инициативите за активно сътрудничество и участие на бизнеса в обучението на студентите от 3 и 4 курс на специалност „Икономика на транспорта и енергетика“ имаха вълнуваща среща с гост-лектори от спедиторска компания "Карго партнер". Наши гости бяха г-жа Ралица Вачкова, Мениджър „Човешки ресурси“, г-н Христо Кокудев, Мениджър на отдел „Сухопътен транспорт“ , както и възпитаниците на нашата специалност – Златан Диков и Натали Москова, които успешно се развиват в компанията и бележат своите успехи в спедицията. Гост-лекторите представиха на обучаемите практическите аспекти на спедиторската дейност и невероятните възможности, които предоставя професията на спедиторите.

 

Г-жа Вачкова представи и подробности за стажантските програми и възможностите за стартирането на стажове в компанията по време на следването.   Тя изрази своята увереност, че в духа на традициите на ползотворното сътрудничество между УНСС и Карго партнер, студентите от специалността ще продължават да получават качествени интегрирани знания в резултат от обучението в бакалавърските и магистърските програми с активното съдействие на представители на тяхната компания, които ще им предоставят възможност да опознаят още по-добре процесите на управление и планиране на дейностите в транспортните и спедиторските компании. 

 

Г-н Христо Кокудев разказа подробно за мотивите за своя избор да стане спедитор и за всички възможности, които предоставя тази професия за професионално и личностно развитие. Той сподели детайли от своя професионален път и представи интересни казуси от практиката.

 

Златан Диков и Натали Москова  се обърнаха към студентите като техни колеги и скоро дипломирани икономисти по транспорт и енергетика и споделиха своите лични истории на успеха в компанията.

 

В рамките на дискусиите студентите успяха да получат отговори на въпросите си за възможностите за стаж, работа и развитие на кариерата в Карго партнер.

 

Катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ изразява своята благодарност към служителите на компанията за активното съдействие в обучението и за готовността им да предлагат своите знания, опит и експертиза за реализацията на едно качествено, съвременно и бизнес-ориентирано обучение на студентите в УНСС.

За компанията: 

Cаrgо-раrtnеr e чacтнa кoмпaния, кoятo пpeдлaгa цялocтнo пopтфoлиo oт peшeния зa въздyшeн, мopcки, cyxoпътeн тpaнcпopт и cклaдиpaнe. C 40-гoдишeн oпит в oблacттa нa инфopмaциoннитe тexнoлoгии и oптимизaциятa нa вepигaтa зa дocтaвки кoмпaниятa изгoтвя пepcoнaлизиpaни ycлyги зa шиpoк cпeктъp oт ceктopи нa икoнoмикaтa, зa дa cъздaдe кoнкypeнтнa пoлзa зa cвoитe клиeнти пo цeлия cвят. Ocнoвaнa пpeз 1983 г., саrgо-раrtnеr гeнepиpa oбopoт oт нaд 2,06 милиapдa eвpo пpeз 2022 г. и в мoмeнтa в нeя paбoтят пoвeчe oт 4000 дyши пo цял cвят. От 2023 г. Cargo-Partner става част от Nippon Express Group (NX Group).

Галерия снимки от В самия край на семестъра студентите от 3 и 4 курс на специалност "Икономика на  ...