Катедра "Икономика на туризма"

НОВА Специалност: "ЗДРАВЕН и ДЕЛОВИ ТУРИЗЪМ и ИКОНОМИКА"

четвъртък, 18 април 2024 10:48

Катедра "Икономика на туризма", насочва усилията си към реализиране на нова и изключително актуална бакалавърска специалност "ЗДРАВЕН и ДЕЛОВИ ТУРИЗЪМ и ИКОНОМИКА". Новата специалност е подходяща за хора, които работят или искат да доразвият своите професионални умения, тъй като е в ДИСТАНЦИОННА форма, платено обучение.

Новата специалност ще стартира своя прием на студенти от Септември, 2024 г.

ОСНОВНИ ЗНАНИЯ, които ще получите:

- Специализиран спектър от теоретични знания, концепции, принципи и закономерности в двата приоритетни видове туризъм – здравен и делови.

- Критичен анализ на съществуващите нормативни уредби и възможност за извеждане на актуални - предложения, по повод тяхното актуализиране от оторизираните институции.

- Богат набор от добри практики и подходи в дестинации и обекти лидери по посочените видове туризъм.

- Подпомагане на туристическия бизнес в областта на правилното комуникиране на бранд България по приоритетните видове туризъм на международния туристически пазар.

- Специализиран спектър от практически умения в областта на здравния и деловия туризъм и тяхното управление.
Ще развиете УМЕНИЯ за:
- Създаване и прилагане на стратегии в глобалната туристическа индустрия по приоритизиране развитието на здравните дестинации и бизнес туризма.
- Планиране, организиране и осъществяване на пазарни изследвания и количествени анализи за потребностите на съвременния турист, от гл. т. на концепцията за well-being, включваща балансирана работа, здравословен начин на живот и позитивни изживявания и развлечения.
- Висока степен на самостоятелност при вземането на управленски решения.
- Формиране на лидерски умения, чрез включване на студентите в мероприятия и уъркшопи на катедрата, при желание от тяхна страна (онлайн или на място), инициирани и организирани от създадения от катедрата Клуб на младите лидери в туризма.
СЕМЕСТРИАЛНА ТАКСА за обучение - 860лв

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Галерия снимки от НОВА Специалност: "ЗДРАВЕН и ДЕЛОВИ ТУРИЗЪМ и ИКОНОМИКА" ...