Катедра "Статистика и иконометрия"

Доц. Тошева участва като лектор в двудневно специализирано обучение по SPSS за напреднали „Приложение на логистични вероятностни модели и възможностите им за анализ на данни от SHARE”

четвъртък, 08 август 2019 13:01

На 29 и 30 юли 2019 г. в Института за изследване на обществата и знанието – БАН” се проведе двудневно специализирано обучение по SPSS за напреднали – „Приложение на логистични вероятностни модели и възможностите им за анализ на данни от SHARE”, с лектор доц. д-р Екатерина Александрова Тошева – катедра „Статистика и иконометрия“, УНСС.

stat_d97cb_collage_obuchenie_SPSS_29-30.07.2019-1024x683.jpg

Обучението се осъществи по проект: Консорциум SHARE-ERIC Bulgaria на научната инфраструктура “Проучване на здравето, застаряването и пенсионирането в европа“ (SURVEY OF HEALTH, AGEING AND RETIREMENT IN EUROPE – SHARE), обект от НПКНИ (2017-2023), финансиран по Националната пътна карта за научна инфраструктура 2017-2023 г. на Министерството на образованието и науката (СПОРАЗУМЕНИЕ № Д01-162/28.08.2018 г.) и изпълняван от консорциум от изследователи от Института за изследване на обществата и знанието при БАН (ИИОЗ-БАН) и от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски.

В обучението участваха представители от Института за изследване на обществата и знанието, Института за изследване на населението и човека при БАН, преподаватели от Софийския и Югозападния университет и Академията на МВР, експерт-социолог от Фибанк, които оцениха като много полезна възможността да научат и изпробват по-сложни статистически обработки на големи масиви от данни с SPSS, а също така и да се запознаят и работят със самата база данни от изследването SHARE.

Източник: Сайт на SHARE ERIC България (https://share-eric-bulgaria.bg)

Галерия снимки от Доц. Тошева участва като лектор в двудневно специализирано обучение по SPSS за н ...