Катедра "Икономическа социология"

Докторант на катедра „Икономическа социология“ на УНСС ще вземе участие в международен семинар по правата на детето в Китай

вторник, 25 юни 2019 13:00

Мария Брестничка, докторант в катедра „Икономическа социология“, ще вземе участие в Глобален семинар за млади лидери в областта на закрилата на детето, който се провежда в Пекин, Китай през юли. Мария работи от над десет години в областта на правата на детето като част от най-голямата мрежа от граждански организации, работещи с и за деца у нас, която се застъпва за благосъстоянието на децата в България.

Семинарът се организира от Beijing Children`s Legal and Research Center – организация със специален консултативен статут в Икономическия и социален съвет на ООН и се фокусира върху международната правна закрила на детето и работата на общността, която работи по темата. Участието на Мария беше одобрено като един от 20-те участника от цял свят след кандидатстване по документи и интервю наред с участници от Великобритания, Гърция, Индия, Кения, Танзания, Камбоджа, Филипините и др.

Целта на семинара е да създаде и предложи работещи модели за международно сътрудничество в областта на застъпничеството за достъпна правна помощ и подкрепата на държавите да развиват законодателството и практиката по прилагането му за гарантирането на правата на детето.

 

Галерия снимки от Докторант на катедра „Икономическа социология“ на УНСС ще вземе участие в междун ...