Катедра "Регионално развитие"

Шеста конференция за трансгранично сътрудничество в Сърбия с участието на катедрата

понеделник, 20 февруари 2023 17:01

На 18 ноември 2022 г. се проведе Шестата международна конференция за трансгранично сътрудничество с участието на катедрата. 
Форумът се организира от Стопанската камара в Пирот и Сръбската академия на науките и изкуствата. Традиционно участват изследователи от университетите в Ниш и Белград, както и колеги от други балкански държави. Темите са в областта на регионалната икономика, транспортната свързаност, стратегическото планиране и трансграничните проекти. Обичайно се дискутират теми от аграрния сектор, хранителната индустрия, леката промишленост. Водещ въпрос за партньорство е развитието на свободни и индустриални зони. 

Конференция Пирот_3.png

Снимка: Начало на форума


Катедрата участва с два доклада за развитието на специалистите по регионално развитие на Балканите и за регионалната свързаност в контекста на европейската икономика. 

Проведе се и работна среща с бизнеса по въпросите на пограничната свързаност и икономическо сътрудничество България - Сърбия. Обсъдиха се и съвместни образователни инициативи, които да предложат на студентите най-доброто от взаимодействието бизнес - университетско обучение. 


Прикачени файлове:

image/jpeg Пирот_2022_конференция.jpg - 76 KB

image/jpeg Конференция_Пирот.jpg - 42 KB

image/png Конференция Пирот_3.png - 87 KB

Галерия снимки от Шеста конференция за трансгранично сътрудничество в Сърбия с участието на катедр ...