Катедра "Публична администрация"

ПРО БОНО СЕДМИЦА В УНСС

вторник, 14 септември 2021 10:29 /
Начало:
понеделник, 20 септември 2021 9:00
Край:
петък, 24 септември 2021 17:00
Място:
Подробности:

padmin_ed4b3_Poster.png

Катедра „Публична администрация“ организира от 20 до 24 септември 2021 г. за първи път в България Про боно седмица в УНСС. Основната цел е да се повиши информираността за про боно активностите и тяхната роля за развитието и кариерното израстване на студентите, възможностите за участие в доброволчески проекти, а така също ползите за всички заинтересовани страни.

Богатата програма на седмицата включва темата за младежко доброволчество,  срещи с представители на неправителствени организации, възможностите за въвеждане на про боно програми в университетите. Специален акцент са проведените в УНСС пилотни про боно работилници, в които студенти работиха заедно с бизнес и академични ментори по конкретни проблеми на организации с кауза.

По време на Про боно седмицата студентите ще се сблъскат с интересни предизвикателства, свързани с мотивацията за участие в про боно проекти, значимите каузи за младите и възможностите за постигане на промяна.

Ще бъде дискутирано мястото на доброволчеството в УНСС, работата на студентските доброволчески клубове, възможностите за въвеждане на такъв тип практики като част от учебната програма и въздействието върху имиджа на университета, образователната среда и общността като цяло.

Това събитие е част от проект „Подобряване на възможностите за наемане на работа и насърчаване на социалната ангажираност чрез про боно“ (Boosting Employability and Empowering Social Engagement through Pro Bono – BEESE), финансиран от Европейската комисия по програма „Еразъм+“ (2018-1-HU01-KA203-047732).