Катедра "Медии и обществени комуникации"

Докторант на катедра „МОК“ заминава на шестмесечна специализация в Ню Йорк

сряда, 28 септември 2022 11:44

Редовният докторант към катедра „Медии и обществени комуникации“ Севар Иванов заминава за Ню Йорк за шестмесечен стаж като част от обучението си в докторската програма „Организация и управление извън сферата на материалното производство (медии и комуникации)“. 

По време на докторантската специализация в Барух Колидж (Baruch College CUNY) в Ню Йорк с наставник проф. Дейвид Милч той ще придобие нови знания и умения в областта на Арт мениджмънта – управлението на организации в областта на сценичните изкуства. Проектът за теренно проучване, което кандидатът ще извърши в рамките на специализацията, е за методите на финансиране и бюджетиране на сценичните организации, прилаган в САЩ и в частност Ню Йорк.  

Севар Иванов успешно премина през селекционния процес на програмата Фулбрайт, който се състои от няколко етапа (одобрение по документи, развитие и потенциал на проект, събеседване с комисия, изпит по владеене на английски език и други административни процедури за допустимост) и се проведе в периода декември 2021 – април 2022. 

Целта на проучването е както придобиването на нови знания и умения, пряко свързани с професионалните му и академични интереси и дейност, така и анализ на възможността за приспособяване на добри практики, прилагани в САЩ, към българската действителност. Резултатите от проучването ще бъдат включени като част от дисертационния труд на кандидата на тема „Методика за финансиране на сценичните изкуства: възможности за оптимизиране“ с научен ръководител доц. д-р Биляна Томова. 

Една от основните ползи от провеждането на специализацията и развиването на дисертационния труд е анализът на финансовото управление в държавния културен сектор, чието подобряване е пряко обвързано с положителното развитие на културната ситуация на национално ниво. 

Галерия снимки от Докторант на катедра „МОК“ заминава на шестмесечна специализация в Ню Йорк  ...