Катедра "Медии и обществени комуникации"

Катедра „МOK“ отбеляза 15 години с представяне на мащабно изследване на медийната грамотност

понеделник, 20 февруари 2023 9:54

Разглеждате снимки от Катедра „МOK“ отбеляза 15 години с представяне на мащабно изследване на медийната грамотност

Вижте пълен текст на Катедра „МOK“ отбеляза 15 години с представяне на мащабно изследване на медийната грамотност

<span>По повод 15 години от създаването на катедра &bdquo;Медии и обществени комуникации&ldquo; &ndash; УНСС и придобиването на статут на катедра на ЮНЕСКО &bdquo;Медийна и информационна грамотност и културни политики за устойчиво развитие&ldquo; беше представена колективната монография &bdquo;Медийна грамотност&ldquo;. Форумът бе открит от доц. д-р Стела Ангова, ръководител на катедрата. Официално приветствие от академичното ръководство на университета поднесе ректорът проф. д-р Димитър Димитров.</span>

По повод 15 години от създаването на катедра „Медии и обществени комуникации“ – УНСС и придобиването на статут на катедра на ЮНЕСКО „Медийна и информационна грамотност и културни политики за устойчиво развитие“ беше представена колективната монография „Медийна грамотност“. Форумът бе открит от доц. д-р Стела Ангова, ръководител на катедрата. Официално приветствие от академичното ръководство на университета поднесе ректорът проф. д-р Димитър Димитров.

&bdquo;За тези години катедра &bdquo;Медии и обществени комуникации&ldquo; се утвърди като един от най-авторитетните стожери за развитие на журналистиката и медийната култура в страната. Вие доказахте, че катедрата има не само образователна мисия, но и мисия да възпитава знаещи и мислещи хора, които с професионализъм и развито чувство за справедливост да отразяват обществените събития или да работят като ПР специалисти. Пожелавам на катедрата все така да бъде предпочитана от най-добрите кандидат-студенти и в нея да се обучават талантливи и амбициозни млади хора.&ldquo;, каза в словото си проф. Димитров.

„За тези години катедра „Медии и обществени комуникации“ се утвърди като един от най-авторитетните стожери за развитие на журналистиката и медийната култура в страната. Вие доказахте, че катедрата има не само образователна мисия, но и мисия да възпитава знаещи и мислещи хора, които с професионализъм и развито чувство за справедливост да отразяват обществените събития или да работят като ПР специалисти. Пожелавам на катедрата все така да бъде предпочитана от най-добрите кандидат-студенти и в нея да се обучават талантливи и амбициозни млади хора.“, каза в словото си проф. Димитров.

Той сподели, че се чувства почти като част от катедрата, тъй като почти всеки ден контактува с медиите, а през 1984 г. е публикувал и статии във вестник &bdquo;Икономист&ldquo;. &bdquo;Всички имаме нужда от обучение по медии и комуникации, защото е много важно какво ще кажем и как ще го кажем&ldquo;, допълни ректорът.

Той сподели, че се чувства почти като част от катедрата, тъй като почти всеки ден контактува с медиите, а през 1984 г. е публикувал и статии във вестник „Икономист“. „Всички имаме нужда от обучение по медии и комуникации, защото е много важно какво ще кажем и как ще го кажем“, допълни ректорът.

&bdquo;От 44 години трудов стаж 20 години имам в УНСС и помня едни вълнуващи, градежни години&ldquo;, каза проф. д-р Петко Тодоров, доайен в създаването на журналистическите специалности в УНСС. Той припомни, че още преди катедрата &bdquo;Медии и обществени комуникации&ldquo; да се учреди е бил създаден сектор &bdquo;Медии&ldquo; към катедра &bdquo;Управление на социално-културните дейности&ldquo;, която е възпитавала добри професионалисти в областта на медиите и обществените комуникации.&nbsp;

„От 44 години трудов стаж 20 години имам в УНСС и помня едни вълнуващи, градежни години“, каза проф. д-р Петко Тодоров, доайен в създаването на журналистическите специалности в УНСС. Той припомни, че още преди катедрата „Медии и обществени комуникации“ да се учреди е бил създаден сектор „Медии“ към катедра „Управление на социално-културните дейности“, която е възпитавала добри професионалисти в областта на медиите и обществените комуникации. 

На честването на 15-годишнината от създаването на катедрата присъстваха и преподаватели от Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ &bdquo;Св. Климент Охридски&ldquo;. Те поднесоха поздравителен адрес от името на &nbsp;проф. Веселина Вълканова,&nbsp;декан&nbsp;на факултета, с който поздравяват колегите си от УНСС за годишнината и за доброто партньорство през годините. &bdquo;Каузата за опазване и утвърждаване на качествено образование ни прави съмишленици. Не случайно съществуват дългогодишни традиции в съвместната работа и сътрудничество между Факултета по журналистика и катедрата &bdquo;Медии и обществени комуникации&ldquo;. Пожелавам да продължавате да обучавате студенти в духа на най-високите професионални образователни стандарти&ldquo;, се казва в поздравителния адрес, прочетен от проф. д-р Николай Михайлов.

На честването на 15-годишнината от създаването на катедрата присъстваха и преподаватели от Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ „Св. Климент Охридски“. Те поднесоха поздравителен адрес от името на  проф. Веселина Вълканова, декан на факултета, с който поздравяват колегите си от УНСС за годишнината и за доброто партньорство през годините. „Каузата за опазване и утвърждаване на качествено образование ни прави съмишленици. Не случайно съществуват дългогодишни традиции в съвместната работа и сътрудничество между Факултета по журналистика и катедрата „Медии и обществени комуникации“. Пожелавам да продължавате да обучавате студенти в духа на най-високите професионални образователни стандарти“, се казва в поздравителния адрес, прочетен от проф. д-р Николай Михайлов.

Поздравителен адрес поднесе и доц. д-р Борислав Арнаудов от катедра &bdquo;Икономика на транспорта и енергетиката" в УНСС и специална юбилейна монета като подарък от катедрата.

Поздравителен адрес поднесе и доц. д-р Борислав Арнаудов от катедра „Икономика на транспорта и енергетиката" в УНСС и специална юбилейна монета като подарък от катедрата.

Поздравителен адрес поднесе и доц. д-р Борислав Арнаудов от катедра &bdquo;Икономика на транспорта и енергетиката" в УНСС и специална юбилейна монета като подарък от катедрата.

Поздравителен адрес поднесе и доц. д-р Борислав Арнаудов от катедра „Икономика на транспорта и енергетиката" в УНСС и специална юбилейна монета като подарък от катедрата.

Рецензентът на книгата е проф. д.н. Любомир Стойков, доайен в катедрата. Той направи подробен анализ на монографията, която оцени като &bdquo;уникална, забележителна, модерна&ldquo;, написана от &bdquo;отбор-мечта&ldquo;. &bdquo;В резултат на тази книга престъпленията рязко ще намалеят&ldquo; &ndash; каза проф. Стойков и обясни, че неговият извод е следствие на аксиомата, че &bdquo;действия, лишени от знания, са престъпления.&ldquo;

Рецензентът на книгата е проф. д.н. Любомир Стойков, доайен в катедрата. Той направи подробен анализ на монографията, която оцени като „уникална, забележителна, модерна“, написана от „отбор-мечта“. „В резултат на тази книга престъпленията рязко ще намалеят“ – каза проф. Стойков и обясни, че неговият извод е следствие на аксиомата, че „действия, лишени от знания, са престъпления.“

Галерия снимки от Катедра „МOK“ отбеляза 15 години с представяне на мащабно изследване на медийнат ...