Катедра "Управление"

Обновено: понеделник, 22 януари 2024 11:29

Мениджмънт на социалните иновации

Специалност
Мениджмънт на социалните иновации - 2 сем.
 

Редовна и дистанционна форма на обучение

Цели на обучението

Обучението е предназначено за завършили ОКС "Бакалавър" от всички професионални направления. То обединява дисциплини от трите ключови сфери: бизнес, неправителствен и публичен сектор, чрез които студентите усвояват знания и умения от съвременната професионална област „Social Innovation“. Съдържанието на учебния материал е фокусирано върху компетентностния модел, заложен в изискванията на Европейския социален фонд +. В резултат на обучението си студентите ще получат задълбочена специализирана подготовка в областта на социалните иновации с преобладаваща практическа насоченост.

Формира специалисти с много добри теоретични, аналитични и методически знания за организацията и управлението на социално предприятие, социалното предприемачество, анализа и проектирането на управленски комуникации, реализирането на социални проекти, социалната отговорност и социалните инвестиции, и др.

Професионална реализация

Придобитите знания, умения и компетенции на завършилите специалност „Мениджмънт на социалните иновации“ в ОКС „Магистър“ ще им осигурят успешна професионална реализация като ръководители и експерти в:

- български и международни организации;

- министерства и ведомства;

- публични организации и неправителствен сектор;

- браншови, експертни и професионални организации;

- изследователския сектор: научни и образователни организации.