Катедра "Логистика и вериги на доставките"

Гост-лектори от KEUHNE + NAGEL с открита лекция пред студенти 3 курс на специалност „Бизнес логистика“

понеделник, 03 април 2023 9:30

В Седмицата на логистиката в действие и в рамките на традиционната инициатива „Срещни бизнеса, бъди успешен в логистиката!“ на катедра „Логистика и вериги на доставките“, студентите от 3-ти курс в специалност „Бизнес логистика“ се срещнаха с представители на логистичната компания KEUHNE + NAGEL. 

logistics_ee6fb_снимка 1 NAGEL.jpglogistics_ee6fb_снимка 2 NAGEL.jpg

Гост- лекторите г-н Калин Златанов – национален мениджър ключови клиенти и г-жа Кристина Илиева - HR във фирмата проведоха открита лекция на тема „Ролята на международния транспорт във веригата на доставките“, организирана от гл. ас. д-р Петя Филева по време на преподаваната от нея дисциплина „Международен транспорт“.

Проф. д-р Мирослава Раковска постави началото на събитието:

„Скъпи студенти, това е поредната среща с бизнеса, която нашата катедра организира за вас. В тази наситена със събития седмица нашата цел е да ви срещнем с различни компании от бизнеса и да ви запознаем с начина на функциониране на техните логистични системи и вериги на доставки. Логистичните компании са тези, които имат важна роля и реално извършват значителна част от дейностите във веригите на доставките. Важно е да се запознаете с тяхната работа и предизвикателствата, които срещат. Надявам се да се заредите с много положителна енергия и идеи от предстоящата среща.”

logistics_ee6fb_снимка 3 NAGEL.jpg.pnglogistics_ee6fb_снимка 4 NAGEL.jpg.png

Под формата на изключително интересни и интерактивни игри и куизове г-н Калин Златанов засегна важни въпроси в логистиката и събуди любопитството на студентите, относно ролята на международния транспорт във веригата на доставки,с видовете транспорт и превозвачи, проследи пътя на една пратка във веригата на доставките, както и документацията, която съпровожда всяка една международна доставка. 

В края на откритата лекция той запозна студентите и с важните, приети навсякъде по света международни правила за търговия Incoterms




Галерия снимки от Гост-лектори от KEUHNE + NAGEL с открита лекция пред студенти 3 курс на специалн ...