Катедра "Логистика и вериги на доставките"

Юбилейна научна и бизнес конференция по повод 30 години от създаването на специалност „Бизнес логистика" и катедра „Логистика и вериги на доставките"

вторник, 12 октомври 2021 8:43

На 07.10.2021г. в Голяма конферентна зала на УНСС се проведе юбилейна научна и бизнес конференция по повод 30 години от създаването на специалност „Бизнес логистика" и катедра „Логистика и вериги на доставките" в УНСС .

    logistics_45219_1.png     logistics_45219_3.png     logistics_45219_2.jpg        

Форумът бе на тема „Иновации и добри практики в логистиката и управлението на веригата на доставките“ и се организира съвместно с Българската асоциация по логистика.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и проф. д-р Мирослава Раковска, ръководител катедра „Логистика и вериги на доставките“ откриха конференцията.

„Около нас има много примери за важността на логистиката, неслучайно най-богатият човек в света Джеф Безос се занимава с логистика, както и факта че специалността е една от най-търсените от кандидат студентите в ОКС  Бакалавър и ОКС Магистър на УНСС“  -  подчерта в приветственото си слово проф. Д. Димитров .

В продължение на думите на Ректора проф. Д. Димитров, проф. М. Раковска обърна внимание, че специалността е не само най-търсената, а и нейните студенти са на едно от първите места по бал в направление „Икономика“, и посочи че постъпленията и таксите за участие в конференцията ще бъдат използвани за развитие на обучението по логистика в УНСС.

В своето слово тя подчерта, че специалистите по логистика са на високи управленски позиции не само в бизнеса, но и в държавните институции,  защото „логистиците се стремят да оптимизират процесите, да управляват ефективно и с малко ресурси да постигат високи резултати“.        

logistics_45219_7.jpglogistics_45219_8.jpglogistics_45219_9.jpglogistics_ada5d_20.jpg

Проф. д-р Мирослава Раковска, ръководител катедра „Логистика и вериги на доставките“ благодари на генералния спонсор Kaufland Bulgaria в лицето на г-н Емил Димитров, ръководител направление „Логистика“ и участниците в конференцията, като им връчи плакети за принос и сертификати за участие.

В своите пожелания за юбилея г-н Емил Димитров се обърна към студентите с думите:    

        logistics_e582a_14.jpg      logistics_45219_6.png     logistics_45219_4.jpg          

„Голямо удоволствие е за мен да присъствам тук сред вас. Уроците в университета са ми помогнали да изградя професионалния си път. Учете, мечтайте, откривайте и работете здраво.“   

 Ангел Стойков председател на Студентския съвет в УНСС се обърна към участниците и гостите с пожелание  студентският съвет и катедрата да продължават традицията на доброто съвместно сътрудничество.

"Вярвам, че след 30 години катедрата ще има още поводи за гордост.“        

    logistics_45219_10.jpg      logistics_45219_11.png     logistics_ada5d_21.png

Почетна грамота и икона връчи полк. проф. д-р Мирослав Димитров, началник катедра „Логистика“ към Военна академия „Г. С. Раковски“ и честити юбилея, като благодари от името на ръководството на академията за ползотворното сътрудничество през годините. В своето слово той сподели:

 logistics_45219_12.jpg    logistics_45219_13.png   logistics_0d897_25.jpg  

„Високо оценяваме постиженията на катедрата в развитието на науката и заслугите за подготовката на висококвалифицирани логистични кадри. Постигнатите през годините резултати са плод на вашите висок професионализъм, отдаденост и опит.“

Поздравителни адреси изпратиха от Икономически университет – Варна, Национален военен университет „Васил Левски“ – Велико Търново,  Декана на Факултет „Икономика на Инфраструктурата“, Катедри „Икономика на туризма“ и „Икономика на транспорта и енергетиката“ в УНСС .


Галерия снимки от Юбилейна научна и бизнес конференция по повод 30 години от създаването на специа ...