Катедра "Логистика и вериги на доставките"

Посещение на студенти в Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани в Костинброд

петък, 17 май 2019 13:05

За поредна година Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България отвори своите врати за нашите студенти и даде възможност да усетят работната атмосфера в компанията чрез предвидената в рамките на посещението обиколка на складовата част и производството. 

На 10.05.2019 г. студентите от 3-ти курс от специалност „Бизнес логистика“ посетиха производствения център на Кока-Кола ХБК в Костинброд. Посещението е част от поредицата инициативи на катедра „Логистика и вериги на доставките“ към УНСС в подкрепа на практическото обучение на нейните студенти. В началото на визитата студентите бяха запознати с дейността на компанията и с мястото и ролята й в Групата Кока-Кола Хеленик. Представени бяха интересни данни и факти както относно нейното развитие в България, така и за влиянието на резултатите от дейността й върху българската икономика.

IMG_5028.JPG

Въпреки че фокусът на посещението бе запознаването на студентите с производствените процеси и управлението на складирането, по време на него бяха представени и възможностите за кариерно развитие в компанията и стажантските програми, които предлага. Георги Петков, студент в настоящия 4-ти курс и същевременно участник в програмата на Кока-Кола ХБК за развитие на бъдещи лидери – Rise Management Trainee, от първо лице сподели своя опит, като акцентира върху ползите от ранно включване на студентите в работния процес.

IMG_5023.JPG

Посещението приключи с обиколка на част от производствените линии на Кока-Кола, както и на складовете за готова продукция, хладилна техника и маркетингови материали. Докато в производството студентите имаха възможността да проследят цялостния производствен процес на PET продуктите, то в складовете бе демонстрирана работата на наличните автоматизирани транспортно-складови системи – мобилни бази, трансманипулатори и др.

Image-20.png.jpeg

В резултат на тази практическа онагледеност на производствените и складовите процеси в компанията студентите обогатиха представите си за начина на функциониране и управление на бизнеса и изразиха удовлетвореността от изведеното от аудиторните зали обучение.

IMG_5053.JPG

Галерия снимки от Посещение на студенти в Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани в Костинброд ...