Катедра "Логистика и вериги на доставките"

Бизнес & образование - Наши студенти в „Lufthansa Technik Sofia”

вторник, 10 април 2018 0:00

IMG-2257.JPG DSCF9597.JPG

Над 40 студенти от катедра „Логистика“ посетиха „Lufthansa Technik Sofia". Това събитие бе част от поредицата инициативи на катедрата за засилване на връзките между бизнеса и образованието.

Студентите бяха посрещнати от екип специалисти от различни ключови отдели в компанията, които се занимават с планиране, закупуване, логистика и транспорт на резервни части за планови и извънредни ремонти на самолети.

По време на посещението студентите имаха възможността да видят процеса на управление на веригата на доставките в Луфтханза Техник София, като минаха през различни хангари, където са разположени т.нар. продуктови линии  на компанията. За гладкото протичане на процесите по ремонт и поправка на самолети, които могат да продължат от няколко часа до около месец, на практика се прилагат голяма част от методите и стъпките за ефективното координиране на веригата на доставките, които студентите изучават. 

След запознаване с различните логистични дейности в отделите и взаимовръзките между тях студентите трябваше да представят графично обхвата на процеса по управление  на веригата на доставките в Луфтханза Техник, като бяха разделени в 3 екипа по „Закупуване“, „Транспорт“ и „Планиране“.

IMG-2247.JPG

DSCF9606.JPG

DSCF9602.JPG

Галерия снимки от Бизнес & образование -  Наши студенти в „Lufthansa Technik Sofia” ...