Катедра "Информационни технологии и комуникации"

Научна конференция „Иновативни информационни технологии за дигитализация на икономиката“

събота, 21 октомври 2023 12:00

На 20 октомври 2023 г. в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), София, се проведе научната конференция „Иновативни информационни технологии за дигитализация на икономиката“ (IITED). Събитието, организирано от катедра "Информационни технологии и комуникации", беше посветено на 55-годишнината от създаването на специалност „Бизнес информатика и комуникации“.

Конференцията събра изследователи, преподаватели, докторанти, млади учени и студенти, както и представители на бизнеса и държавните институции, които представиха своите научни постижения и практически опит в областта на информационните технологии.

Събитието се проведе в хибриден формат, като участниците имаха възможност да представят докладите си както на място в УНСС, така и онлайн. Конференцията беше успешна платформа за обмен на идеи и иновации в контекста на дигитализацията на икономиката.

 

Юбилейната конференция „Иновативни информационни технологии за дигитализация на икономиката (IITED)“ представи значими научни доклади и новаторски идеи в IT сферата. Постиженията на участниците, сред които преподаватели, докторанти и водещи бизнес експерти, обогатиха дискусиите с теми като изкуствен интелект, големи данни, дигитализация в различни сектори и още много!
Прочетете сборника и разгледайте докладите тук: https://iited.unwe.bg/iited2023/

Галерия снимки от Научна конференция „Иновативни информационни технологии за дигитализация на икон ...