Катедра "Информационни технологии и комуникации"

Ректорът връчи сертификатите на победителите в Националното състезание по приложна информатика

петък, 08 април 2016 11:20

На тържествена церемония ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев връчи сертификатите на победителите в Националното състезание по приложна информатика, което се проведе на 26 март в Тестовия център на УНСС. На събитието в зала „Тържествена“ присъстваха също  проф.  д-р Камелия Стефанова, декан на факултет "Приложна информатика и статистика", проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, директор на Центъра за компютърни иновативни системи, инж. Иглика Неделчева, директор на СПГЕ „Джон Атанасов“.

Проф. Стефанова, проф. Статев, инж. Неделчева, проф. Кисимов (отляво надясно)

Сертификатът отразява вашия резултат, с който получавате заслужено високо входно ниво за университета, отбеляза проф. Камелия Стефанова. Деканът изтъкна изключително ползотворното и динамично партньорство на УНСС със СПГЕ „Джон Атанасов“ в организирането и провеждането на Националното състезание по приложна информатика.

Победителите в състезанието

Вече сте студенти в УНСС, поздрави победителите в конкурса проф. Стати Статев.  Студенти сте във втория най-стар университет в страната, който 96 години след създаването си вече е първият в България по количествени и качествени показатели. Ректорът изтъкна, че не случайно наричат УНСС „българския Харвард“, тъй като университетът генерира и произвежда елита на страната. В потвърждение проф. Статев посочи, че в последните 15 правителства шестима премиери, шестима министри на външните работи и 14 финансови министри са възпитаници на УНСС. Нашият университет е най-голямото висше бизнес училище в Югоизточна Европа и вие вече сте членове на неговото академично семейство, каза ректорът на учениците и им пожела успех и в следването.

Проф. Статев приветства победителите

Новоприетите студенти бяха поздравени и от  инж. Иглика Неделчева, директор на СПГЕ „Джон Атанасов“. Тя определи като чест и голямо предизвикателство възможността възпитаниците й да следват в модерната специалност „Бизнес информатика и комуникации“ на най-големия университет в страната.

Ректорът проф. Статев връчи на инж. Неделчева почетна грамота в знак на благодарност за успешното партньорство между университета и Софийската професионална гимназия по електроника (на снимката долу).

Отличени в състезанието бяха 39 ученици. Според приетия регламент на всички тях се признава оценка „отличен 6.00” за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС за поднаправление "Приложна информатика, комуникации и иконометрия" за учебната 2016/2017 г. - специалност „Бизнес информатика и комуникации“. Победители в конкурса бяха 27 ученици от СПГЕ „Джон Атанасов“, петима от НПГПТО "М. В. Ломоносов", шестима от Професионалната гимназия по електроника и автоматика и един от Професионалната гимназия по телекомуникации.

Ректорът връчва сертификат на Юлиян Иванов, показал най-висок резултат в състезанието
Сертификати връчи и проф. Камелия Стефанова

Ректорът връчи сертификатите на четиримата участници в състезанието, постигнали максимален брой точки в теста по приложна информатика. 

Новите студенти на университета

Галерия снимки от Ректорът връчи сертификатите на победителите в Националното състезание по прилож ...