Катедра "Интелектуална собственост и технологичен трансфер"

На 17.02.2023 г. ще се проведе научен форум „ЗАЩИТА НА ПРАВА НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ – НАРУШЕНИЯ, МЯСТО И РОЛЯ НА ПРАВООХРАНИТЕЛНТА СИСТЕМА“

понеделник, 13 февруари 2023 13:57

  

На 17 февруари 2023 г. от 14 ч., в Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер (ИИСТТ) ще се проведе Научен форум „Защита на права на интелектуална собственост – нарушения, място и роля на правоохранителната система“, организиран от Катедрата по „Интелектуална собственост и технологичен трансфер“ на УНСС.

Фокус на вниманието са изключителните права на интелектуална собственост. Представят се видовете нарушения, законовите основания за преследване на нарушенията, възможностите за защита при нарушени права върху обекти на интелектуална собственост. В научния форум се дискутират формите и видовете нарушения на права на интелектуалната собственост, защитата при нарушения на права на интелектуална собственост по административен и съдебен ред, както и функциите и ролята на съдебни, митнически и гранични органи и eксперти. Във форума ще вземат участие представители на академичната общност, на съдебните и митнически органи и институции, вещи лица, патентни представители и представители на бизнеса.

 

Галерия снимки от На 17.02.2023 г. ще се проведе научен форум „ЗАЩИТА НА ПРАВА НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СО ...