Катедра "Индустриален бизнес"

Водещ експерт по дигиталните продуктови стандарти от Българската търговско-промишлена палата изнесе лекция пред студенти от специалност "Бизнес икономика и мениджмънт с преподаване на англ. език"

вторник, 21 ноември 2023 9:18

Вече стана традиция гостуването в УНСС на Г-жа Цвета Братанова от Българската търговско-промишлена палата в качеството си на Изпълнителен директор на „GS1 България“ по покана на проф. Елка Василева в рамките на дисциплината "Продуктов мениджмънт". 

Тази година тя представи глобалните дигитални стандарти GS1 и ролята им при продуктовата идентификация и обмен на информация пред бакалаври от специалност "Бизнес икономика и мениджмънт с преподаване на англ. език".

 Г-жа Цвета Братанова от Българската търговско-промишлена палата, Изпълнителен директор на „GS1 България“ гостува като лектор в УНСС

Г-жа Цвета Братанова запозна студентите с интегрираната система за отворени дигитални стандарти, включваща нивата за идентификация на продуктите, обхващането и споделянето на дигитални продуктови данни. Беше представено приложението БГ Бар код за идентифициране на няколко продукти, купени от търговските вериги в страната.

На примера на новата регламентация за Е-етикетите на вината в ЕС бяха демонстрирани възможностите на дигиталните паспорти на продуктите за улеснение и ефикасност при споделяне на качествени данни по глобалната верига от производителите, доставчиците и търговците на едро и дребно до потребителите.

Галерия снимки от Водещ експерт по дигиталните продуктови стандарти от Българската търговско-проми ...