Катедра "МИО и бизнес"

ДОЦ. Д-Р МОНИКА МОРАЛИЙСКА ПРЕДСТАВЯ МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА "УПРАВЛЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЕКТИ"

петък, 25 август 2023 0:05
Доц. д-р Моника МОРАЛИЙСКА, заместник-ръководител на катедра "МИО и бизнес", отговаря на въпроси за МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА "УПРАВЛЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЕКТИ", РЕДОВНО ОБУЧЕНИЕ ???? ??????

ierb_8cc7a_ММ_УМП.png

? КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА?
? Магистърската програма“ Управление на международни проекти” стартира след приемането на страната за член в ЕС, насочена е за придобиване на знания и практически умения за управление на проекти в международния бизнес, информационните технологии, неправителствения сектор, публичната и общинската администрация, които са финансирани от ЕС, от международни финансови и донорски организации. Застъпени са различни теми на управлението на международни проекти, които изграждат представа за цялостната многоаспектна работа по проекти като правна регулация, човешки ресурси, комуникации, публично-частно партньорство, финансиране, бюджетиране и остойностяване на проекти, одит и контрол и др. Програмата по „Управление на международни проекти“ включва актуални за практиката дисциплини, които са съобразени с съвременните национални потребности, европейски изисквания и международни стандарти в областта на управление на проектни дейности в национални и международни проекти.
? КАКВИ КОМПЕТЕНЦИИ И УМЕНИЯ РАЗВИВА В СТУДЕНТИТЕ?
? Обучението по тази програма осигурява специализирана подготовка за мениджъри и професионалисти, които придобиват задълбочени знания и компетенции за съвременни подходи и методи за управление на проекти и за бизнес процеси свързани с проектното програмиране на европейско и национално равнище и вземане на решения в динамична среда. Студентите придобиват умения да се използват техники за управление и планиране на проектни дейности и за остойностяване и оценка на международни проекти. Получават специализирани знания за разработване и изпълнение на международни проекти, управление на софтуерни проекти и на проекти, реализирани от неправителствени организации, публични институции и публично-частното партньорство. В обучението се разглежда комуникационна политика и междукултурния мениджмънт във връзка с подготовката и изпълнението на международни проекти.
? КАКВИ МЕТОДИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ В ОБУЧЕНИЕТО?
? В процеса на обучение широко се използват интерактивни методи, комбинирани с мултимедийни презентации, дискусии, курсови проекти, казуси и др. Дискутират се организацията, технологията на управление на цикъла на проекта, на управление на ангажирания екип и управление на риска. В хода на обучението се използва игровия подход и студентите се поставят в поредица от конкретни ситуации на управление и изпълнение на проектни дейности.
? НА КОГО И ЗАЩО ПРЕПОРЪЧВАТЕ ТАЗИ МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА?
? Препоръчваме програмата „Управление на международни проекти” на всички, които искат да намерят професионална реализация като ръководители, координатори на международни и бизнес проекти, консултанти при разработване, управление, мониторинг и оценка на национални, международни проекти. Успешно завършилите могат професионалното да се развиват в корпоративна среда, в малки и средни предприятия в държавни и общински администрации, и неправителствени организации. Придобитите знания могат да ползват за разработване на проекти в сферата на информационните технологии и на иновативни бизнес проекти. Завършилите също така притежават необходимата квалификация за работа в международни икономически, търговски, финансови и кредитни организации, както и в мултинационални компании. Техните знания и умения са адаптивни и към изискванията на институциите на Европейския съюз.
??? Приемът е отворен до 1 септември в УНСС и до 3 септември онлайн на https://magistri.unwe.bg/

??? Повече информация за магистърската програма вижте тук: https://departments.unwe.bg/ierb/bg/pages/26430/%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5.html 
? За актуална информация заповядайте в групата за прием в магистърските програми на катедра "МИО и бизнес", УНСС ? https://www.facebook.com/groups/1262259521348616

Галерия снимки от ДОЦ. Д-Р МОНИКА МОРАЛИЙСКА ПРЕДСТАВЯ МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА "УПРАВЛЕНИЕ НА МЕЖДУ ...