Катедра "МИО и бизнес"

УСПЕШНИ ЗАЩИТИ В МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА ПО "МИО"

петък, 07 юли 2023 0:00
На 4 юли 2023 г. се проведоха защитите на магистърските тези на дипломантите от магистърската програма по „Международни икономически отношения“.
?? Темите на магистърските тези бяха актуални и анализираха широк кръг от въпроси в областта на международната икономика, европейските политики и програми и международния бизнес.
Държавната изпитна комисия, председателствана от доц. д-р Светла Бонева, главен секретар на УНСС по научно-изследователските проекти, и членове - доц. д-р Васил Петков, ръководител на Катедра „МИО и бизнес“, УНСС, гл.ас. д-р Маргарита Иванова, млад учен и ключов участник в няколко научно-изследователски проекта, които се изпълняват от катедрата, и специалистът от практиката г-жа Илина Мутафчиева – брокер на ценни книжа, предприемач и народен представител в 49-тото Народно събрание на Република България, оцени високо усилията на всички дипломанти по разработването и представянето на магистърските тези.
Дипломантите, чиито тези се откроиха, са:
? Александра Митева, която представи магистърска теза на тема: „Икономически измерения и финасиране на политиката за безопасност на храните в Европейския съюз“. Александра е дипломиран ветеринарен лекар и един от най-мотивираните студенти в магистърската програма по „МИО“;
? Кольо Илиев, който представи магистърската теза на тема: „Международна трудова миграция“. Преди магистърската програма по „МИО“, Кольо е завършил бакалавърска програма по „Международни отношения“;
? Милена Григорова, която представи магистърска теза на тема: „Актуално развитие на политиката за опазване на околната среда в Европейския съюз“.
Интересни и практически ориентирани въпроси?? дипломантите получиха от г-жа Илина Мутафчиева, а членовете на изпитната комисия от катедра „МИО и бизнес“ ги предизвикаха с различни аналитични въпроси в областите на магистърските тези.
Поздравяваме вече защитилите магистри и им пожелаваме още много бъдещи професионални успехи!

ierb_75047_МИО 1.jpg

Галерия снимки от УСПЕШНИ ЗАЩИТИ В МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА ПО "МИО" ...