Катедра "МИО и бизнес"

НОВ ДОКТОР НА КАТЕДРА „МИО И БИЗНЕС“ – МАГДАЛИНА ГЕНОВА

петък, 15 март 2024 0:00
На 7 март 2024 г. нашата докторантка МАГДАЛИНА ГЕНОВА защити успешно дисертационен труд на тема: „Аутсорсингът – фактор за конкурентоспособни иновационни решения в международния бизнес“.
Научният й ръководител е проф. д.ик.н. Бистра Боева.
Научното жури беше в състав:
?? Проф. д.ик.н. Бистра Боева
?? Проф. д-р Веселина Димитрова
?? Проф. д-р Татяна Хубенова-Делисивкова
?? Проф. д.ик.н, д.п.н. Карим Наама
?? Проф. д-р Стефан Стефанов
?? Доц. д-р Васил Петков
?? Доц. д-р Доброслав Моллов
?? Доц. д-р Антоанета Дънешка
?? Доц. д-р Александър Христов
Ето какво споделя Магдалина за мотивацията си да формулира и разработи задълбочено тази тема на научно изследване:
„Темата на дисертационния труд „Аутсорсингът - фактор за конкурентоспособни иновационни решения в международния бизнес“ е мотивирана от няколко фактора. Пресечната точка между иновации, конкурентоспособност и аутсорсинг поставя сложна задача пред практици и учени да съгласуват привидно противоречивите принципи на аутсорсинга и иновациите. Изследването се стреми да отговори на това предизвикателство и да хвърли светлина върху връзката между аутсорсинга и стратегическите иновации, като изследва как организациите, и в частност малките и средните предприятия могат ефективно да интегрират иновациите, постигнати чрез аутсорсинг в своята стратегия. Индивидуалните мотиви за избор на тема са свързани с дългогодишния ми професионален опит в сферата на международния бизнес и информационните технологии, който може да допринесе за развитие на теоретичната база в областта на аутсорсинга и чрез уникална гледна точка и натрупани с годините знания.“
Пожелаваме на Магдалина още академични и професионални успехи, както и да продължи да изследва темата, задълбочавайки връзката между теорията и практиката на международния бизнес!

Галерия снимки от НОВ ДОКТОР НА КАТЕДРА „МИО И БИЗНЕС“ – МАГДАЛИНА ГЕНОВА ...