Катедра "МИО и бизнес"

ДОЦ. Д-Р СВЕТЛА БОНЕВА ПРЕДСТАВЯ МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА „МЕЖДУНАРОДНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ“, 3 СЕМЕСТЪРА

неделя, 20 август 2023 0:00
Доц. д-р Светла БОНЕВА, координатор на МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА „МЕЖДУНАРОДНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ“ ????, 3 семестъра, отговаря на въпроси за нея:
ierb_a8b03_4. MIO_SB.png
? КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА?
? Пътят към успеха в съвременната бързо променяща се и силно конкурентна международна икономика изисква знания за основните процеси, които протичат в международната бизнес среда и умения за това как фирмите и държавните политики да се адаптират към тези процеси.
Магистърската програма е утвърдена във времето и успешно подготвя българските участници в тези процеси през последните десетилетия.
Обучението обхваща теми и дисциплини като международна търговия, международни финанси, международен бизнес, конюнктура на международните пазари, глобален мениджмънт, капиталови пазари, управление на инвестиционни проекти и други. Учебният план на специалност „МИО“ е съобразен с учебното съдържание на водещите университети в Европа и света, в които се предлагат учебни програми по международни икономически отношения.
? КАКВИ КОМПЕТЕНЦИИ И УМЕНИЯ РАЗВИВА В СТУДЕНТИТЕ?
? Магистърската програма по „Международни икономически отношения“ дава задълбочени знания и практически умения по отношение на:
? актуалните теоретични и практико-приложни аспекти на международната икономика и международния бизнес;
? изгражда умения за вземане и изпълнение на управленски решения в областта на международната икономика и международния бизнес;
? развива умения за анализ на международната бизнес среда и регулирането на международния бизнес в европейски и глобален контекст, фирмените стратегии и подходи за излизане на международни пазари, международния финансов мениджмънт и финансирането на международната търговия.
? КАКВИ МЕТОДИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ В ОБУЧЕНИЕТО?
? По време на занятията в различните учебни дисциплини се използват се използват актуални методи на обучение като: метод на анализа на съдържанието (контент анализ), казусен метод, игрови метод, симулации на работата на международни институции, разработване на примерни корпоративни документи (стратегически и трагически), международен сравнителен анализ и др.
? НА КОГО И ЗАЩО ПРЕПОРЪЧВАТЕ ТАЗИ МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА?
? Програмата е подходяща за тези, които искат да бъдат успешни на корпоративно равнище в експортно или импортно ориентирани фирми, или да участват във формирането на националните политики за участие на страната ни в европейските и международни икономически процеси като представители на държавната администрация или НПО сектора.
? КАКВИ ПРОФЕСИИ МОГАТ ДА УПРАЖНЯВАТ ЗАВЪРШИЛИТЕ МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА?
? Завършилите могат да се реализират в широк спектър от професии в областта на международната търговия, международните финанси, международния бизнес или държавната администрация.
Програмата предоставя също така възможности за участие в най-голямата алумни организация на експертите в областта на международната икономика – Алумни организацията на завършилите специалност „Международни икономически отношения“ - https://mio-alumni.net/

??? Приемът е отворен до 1 септември в УНСС и до 3 септември онлайн на https://magistri.unwe.bg/

??? Повече информация и учебния план на програмата вижте тук:
https://departments.unwe.bg/ierb/bg/pages/26430/%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5.html 
? За актуална информация заповядайте и в групата за прием в магистърските програми на катедра "МИО и бизнес", УНСС ? https://www.facebook.com/groups/1262259521348616

Галерия снимки от ДОЦ. Д-Р СВЕТЛА БОНЕВА ПРЕДСТАВЯ МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА „МЕЖДУНАРОДНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ...