Катедра "МИО и бизнес"

ДАНИЕЛ БУДАКОВ: ПРЕКАРАХ СТРАХОТНА ГОДИНА В РИМ

петък, 18 август 2023 0:00
Даниел Будаков завършва бакалавърска степен по ,,Международни икономически отношения“??, УНСС през 2016 г., след което решава да предприеме предизвикателството на дуалната магистърска програма на катедра ,,МИО и бизнес“ по ,,Международен бизнес с преподаване на английски език“  ??, която е съвместна с Университета по международни науки в Рим  ????

ierb_a8b03_Даниел Будаков_РИМ.jpg

? ЗАЩО ИЗБРАХТЕ ДУАЛНАТА МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА С РИМ НА КАТЕДРА ,,МИО И БИЗНЕС”?   
? Избрах катедра „МИО и бизнес“ в УНСС с основна причина интересът и опитът ми в областта на международните икономически отношения. Катедрата ми позволи да се възползвам от възможността на дуалната им магистърска програма с Италия. Прекарах страхотна година в Рим, където учих с превъзходни професионалисти и се наслаждавах на всички чудеса, които градът предлага. Безспорно, изживяването на забавни моменти и посещението на популярните места в Рим добавиха още по-голямо вълнение към моето образователно преживяване. Пребиваването ми в Рим несъмнено бе прекрасно. Градът, богат с история, култура и изкуство, ме вдъхновяваше всеки ден. Изучаването на древната и съвременна история на Рим ме накара да осъзная значението на международните отношения и взаимодействието между различните култури и нации.
? КАК МАГИСТРАТУРАТА НАДГРАДИ ВАШАТА БАКАЛАВЪРСКА СТЕПЕН?
? Магистратурата по катедра „МИО и бизнес“ в УНСС значително надгради моята бакалавърска степен и предостави цялостно образователно изживяване. Програмата разшири познанията ми в областта на МИО и интегрира психологически аспекти на трейдърите и инвеститорите на капиталовите пазари. Магистратурата ме насърчи да развивам критично мислене и да предоставям иновативни решения на предизвикателствата в бизнеса и управлението на международни организации. Значимата стойност на магистратурата не може да се измери само с академичния аспект. Професионалните контакти и мрежата от колеги със сходни интереси отвориха нови възможности за мен в кариерата ми. Стажовете и практиките ми предоставиха реален опит в индустрията и ме подготвиха за успешен старт в професионалната среда.
? КАКВА Е ТЕМАТА НА МАГИСТЪРСКАТА ВИ ТЕЗА И МОТИВАЦИЯТА ДА СЕ СПРЕТЕ НА НЕЯ?
? Темата на моята магистърска теза е „Психология на трейдърите и инвеститорите на капиталовите пазари“. Мотивацията да избера тази тема и да се фокусирам върху нея идва от две ключови обстоятелства – моят интерес към психологията и финансовите пазари, и желанието ми да изследвам връзката между тях. За мен тази тема има огромно значение, тъй като разбирането на психологическите аспекти, които влияят върху решенията на трейдърите и инвеститорите, може да доведе до по-добро разбиране на динамиката на финансовите пазари. Всеки пазарен участник, включително мен, се подчинява на психологически фактори, които влияят на инвестиционните решения и успеха на търговските стратегии.
Благодаря за възможността да споделя тези впечатления и преживявания. С нетърпение очаквам да продължим образователното приключение и да допринесем за по-доброто бъдеще. Със сърдечни благодарности към преподавателите и учебната среда на УНСС!
? И ВСЕ ПАК, ОТКРИХТЕ ЛИ ПРЕДИМСТВА В ОБРАЗОВАНИЕТО В БЪЛГАРИЯ?
? Катедрата „МИО и бизнес“ се отличава с изключително квалифицирани и ангажирани преподаватели. Те са не само изтъкнати специалисти в областта на МИО, но силно и посветени в нашето академично развитие. Техните гъвкави и модерни подходи ни осигуряват актуални знания, които ни подготвят за предизвикателствата на съвременния свят. Тези подходи съчетават в себе си академичната теория с реалните практики, които ни дават широкообхватна перспектива в областта на МИО. С удоволствие заявявам, че преподавателите в УНСС не отстъпват на тези от Рим, а дори се равнят на тях по отношение на експертиза и отдаденост на преподаването. Техният ангажимент и желание да споделят знания с нас, студентите, ни предоставя едно вълнуващо и обогатяващо образователно изживяване.
? С КАКВО СМЯТАТЕ, ЧЕ МАГИСТРАТУРАТА ПО ДУАЛНАТА ПРОГРАМА С РИМ НА КАТЕДРА ,,МИО И БИЗНЕС” ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ В ПРОФЕСИОНАЛНАТА РЕАЛИЗАЦИЯ И КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ?
? Магистратурата към катедра „МИО и бизнес“ в УНСС се превърна във фантастично приключение, което изгради нови хоризонти за моето професионално бъдеще. Опитът в Рим не бе само забавен и вълнуващ, но също и образователен, разкривайки ми значението на междукултурната дипломация и работата на международни организации. Магистратурата към катедра „МИО и бизнес“ съчета образование, опит и забавление в едно, което ме подготви за предизвикателства в международната сфера и бизнеса. Вдъхновен от това образователно пътешествие, сега с нетърпение очаквам възможностите, които ми предстоят в професионалния свят и усъвършенстването на кариерата ми в глобален мащаб.
?
МЕЖДУНАРОДНАТА ДУАЛНА МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА ???? по МЕЖДУНАРОДЕН БИЗНЕС НА КАТЕДРА "МИО И БИЗНЕС", УНСС ???? И УНИВЕРСИТЕТА ПО МЕЖДУНАРОДНИ НАУКИ В РИМ ???? /Università degli Studi Internazionali di Roma - UNINT/ e предназначена за бакалаври от различни професионални направления. Тя има за цел да развие знания, умения и компетенции в областта на международния бизнес. Обучението е практически ориентирано. Дуалната магистърска програма е с продължителност 4 семестъра. Обучението през първите два семестъра се провежда в УНСС, а през третия и четвъртия – в UNINT, гр. Рим, Италия. В края на обучението си магистрите получават две дипломи за завършена магистърска степен с преподаване на английски език – издадени съответно от UNINT и от УНСС ??????????


? Съгласно споразумението, подписано между двата университета, размерът на таксите за българските студенти е еднакъв за всички семестри и се заплаща в УНСС. Българските студенти в дуалната магистърска програма имат право на стипендия по програмата „Еразъм +“ за семестрите, през които ще се обучават в UNINT – Рим ??‍????‍??????

??? Повече за магистърската програма вижте тук ??
https://departments.unwe.bg/ierb/bg/pages/26432/%d0%b4%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b8-dual-%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b8.html 

??? Приемът е отворен до 1 септември в УНСС и до 3 септември онлайн на ?? https://magistri.unwe.bg/

? За актуална информация заповядайте и в групата за прием в магистърските програми на катедра "МИО и бизнес", УНСС ? https://www.facebook.com/groups/1262259521348616

!????? READ ABOUT THE MASTER PROGRAM IN ENGLISH HERE ?? https://departments.unwe.bg/.../2941/master-programmes.html

Галерия снимки от ДАНИЕЛ БУДАКОВ: ПРЕКАРАХ СТРАХОТНА ГОДИНА В РИМ ...