Катедра "МИО и бизнес"

ДОЦ. Д-Р ПАСКАЛ ЖЕЛЕВ ЗА МЕЖДУНАРОДНА МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА INTERNATIONAL BUSINESS AND GOVERNANCE С ШАНХАЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ДЖАО ТОНГ

събота, 12 август 2023 0:00
? Доц. д-р Паскал ЖЕЛЕВ, координатор на ДУАЛНАТА МЕЖДУНАРОДНА МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА „Международен бизнес и управление (International Business and Governance)“ ???? с ШАНХАЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ДЖАО ТОНГ, отговаря на въпроси за нея:
ierb_2916b_PZHELEV_SHANGHAI.jpg
? КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА?
? Дуалната магистърска програма "Международен бизнес и управление" е създадена с цел да предоставя широк набор от знания и умения в областите на международния бизнес и на управлението на публични политики за студенти с високи академични и професионални амбиции. Програмата се предлага съвместно с едно от най-престижните висши учебни заведения в Китай - Шанхайският университет „Джао Тонг“, който традиционно попада сред 50-те най-добри университета в света. Обучението е изцяло на английски език. През първите два семестъра то се осъществява в УНСС-София, а през третия и четвъртия семестър - в най-големия търговски, финансов и икономически център на Китай – Шанхай. В края на обучението си магистрите получават две дипломи за завършена магистърска степен с преподаване на английски език – по „Международен бизнес“ от УНСС и по „Публична администрация“ от Шанхайския университет „Джао Тонг“.
? КАКВИ КОМПЕТЕНЦИИ И УМЕНИЯ РАЗВИВА В СТУДЕНТИТЕ?
? Програмата по международен бизнес и управление предоставя на студентите обширни компетенции и умения, необходими за успешно участие в динамичния свят на международния бизнес и управлението на публични политики. Студентите, получават солидно обучение в области като икономика, управление, маркетинг, финанси, количествени методи, публична администрация. Програмата развива аналитични и лидерски умения, междукултурна компетентност и способност за адаптация към разнообразни обществени и бизнес среди. Студентите придобиват цялостно разбиране на сложната пазарна среда в Китай, което може да им предостави предимство при работа с китайски партньори и на китайския пазар.
? КАКВИ МЕТОДИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ В ОБУЧЕНИЕТО?
? Обучението в магистърската програма "Международен бизнес и управление" се осъществява чрез интегриран подход, комбиниращ разнообразни методи на преподаване. Лекциите дават теоретични основи, които след това се обогатяват чрез анализ на различни казуси и сценарии по време на семинарни занятия. Проектните работи насърчават студентите да приложат уменията си в практическа среда и да се справят с реални предизвикателства. Онлайн ресурсите и виртуалните платформи са допълнителна възможност за обучение и комуникация, съчетавайки традиционни методи със съвременни технологии. Този разнообразен подход цели да развие в студентите не само академични знания, но и практически умения, необходими за успешното им включване в международния бизнес и провеждането на публични политики.
? НА КОГО И ЗАЩО ПРЕПОРЪЧВАТЕ ТАЗИ МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА?
? Дуалната програма предлага уникална възможност за получаване на две дипломи в две отделни направления и обучение в две различни културни среди. Тя е подходяща за амбициозни студенти с отличен английски език, които искат да получат автентичен международен опит и да развият междукултурна компетентност, стремят се към успешна кариера в международния бизнес или в публичния сектор. Международният опит в чуждестранен университет от световна класа е и отлична основа за тези, които имат интерес към следващата научно-образователна степен.
? КАКВИ ПРОФЕСИИ МОГАТ ДА УПРАЖНЯВАТ ЗАВЪРШИЛИТЕ МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА?
? Магистрите, които се обучават в дуалната програма имат изключително разнообразни възможности за реализация както в международно ориентирания бизнес, така и в държавната администрация, международните икономически организации и неправителствения сектор. Получаването на знания и умения в две професионални направления – „Икономика“ и „Администрация и управление‘‘, съответства на съвременните изисквания за интегриран и мултидисциплинарен подход при вземането на управленски решения и подготвя магистрите за достигането на ръководни позиции както в България, така и в други страни.
??? Приемът е отворен до 1 септември в УНСС или до 3 септември онлайн на https://magistri.unwe.bg/

??? Повече информация и учебния план на програмата вижте тук: https://departments.unwe.bg/ierb/bg/pages/26432/%d0%b4%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b8-dual-%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b8.html
? За актуална информация заповядайте и в групата за прием в магистърските програми на катедра "МИО и бизнес", УНСС ? https://www.facebook.com/groups/1262259521348616

Галерия снимки от ДОЦ. Д-Р ПАСКАЛ ЖЕЛЕВ ЗА МЕЖДУНАРОДНА МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА INTERNATIONAL BUSINES ...