Катедра "МИО и бизнес"

Наш преподавател на специализация в Азербайджан

събота, 10 декември 2022 0:00
Доц. д-р Паскал Желев взе участие в програмата за гост-изследователи на Азербайджанската агенция за международно развитие (AIDA) и Центъра за изследване на международните отношения (AIR Center) .
Програмата, финансирана от Министерството на външните работи на Република Азербайджан, предлага изследователски възможности за чуждестранни учени с интерес в региона на Каспийския басейн.
Темата на изследването на доц. Желев е свързана с развитието на българо-азербайджанските търговско-икономически отношения. По време на изследователския си престой нашият преподавател осъществи работни срещи с представители на Азербайджанския държавен икономически университет, Немско-азербайджанската търговска палата, Азербайджанската агенция за насърчаване на износа и инвестициите и участва в симпозиум на тема "Средният коридор: геополитика, сигурност и икономика", организиран от Азербайджанската дипломатическа академия.
ierb_3b11f_paskal1.jpg 
Доц. Желев представи резултатите от своето изследване в рамките на Първата европейска конференция по азербайджански изследвания, открита от н. пр. г-н Джейхун Байрамов, министър на външните работи на Република Азербайджан, която се проведе в гр. Варшава (Полша).

Галерия снимки от Наш преподавател на специализация в Азербайджан ...