Катедра "Финанси"

Бакалаврите от специалност „Финанси“ получиха дипломите си

петък, 29 ноември 2019 22:56

„Днес е специален ден за всички нас. Всяка диплома е награда за положените труд, усилия и упоритост. Зад всяка от тях стоят натрупани умения и знания. Всяка диплома е заявка за реализиране на мечти и очаквания“, каза на церемония по връчването на дипломите на бакалаврите от специалност „Финанси“ доц. д-р Пресияна Ненкова, ръководител на катедра „Финанси“.

В аула „Максима“

Доц. Ненкова се обърна към абсолвентите с думите: „Вие приключвате едно пътуване, чието начало поставихте преди четири години. Сигурна съм, че времето, прекарано в нашия университет, е бил пълноценен и щастлив етап от вашия живот, защото през годините не само придобихте знания от сферата на финансите, но и открихте по нещо ново за себе си, израснахте личностно и се научихте да се справяте сами в трудни ситуации.“

Ръководителят на катедра „Финанси“ посочи: „За нас, преподавателите от катедра „Финанси“, беше привилегия да бъдем с вас. Вашият успех е и наш“, допълни доц. Ненкова. Тя пожела на дипломантите да открият нови хоризонти, да бъдат щастливи и успешни, докато пишат следващите глави от своята история.

Доц. д-р Пламен Орешарски, министър-председател на България (2013 – 2014), министър на финансите (2005 – 2009), преподавател в катедрата, също поздрави завършващите: „Днес приключвате етапа на обучение за самия живот. Всичко, което сте научили дотук, е само едно добро начало. Знанието не е зад вас, а пред вас. Обучението никога не трябва да спира. Никога няма да усвоите цялото знание, но ако постоянно се стремите съм него, значи подготовката ви тук не е загубено време“, посочи той.

Доц. д-р Пламен Орешарски

„Ние ще сме успели, само ако вие успеете. На вас принадлежи бъдещето. Направете го такова, каквото го виждате в мечтите си, и такова, каквото ние не успяхме да го направим“, каза доц. Орешарски.

Дипломантите

Проф. д.ик.н. Велчо Стоянов, дългогодишен преподавател в катедра „Финанси“, пожела на абсолвентите да вървят напред и да се стремят да правят образованието си по-добро, защото „без добро образование няма добро бъдеще“.

Проф. Велчо Стоянов

Отличничката Есин Карабекир пожела на колегите си да успеят да се реализират и да имат възможността да приложат на практика всички придобити знания и умения. Тя благодари на преподавателите и родителите за положените усилия: „Без вас нямаше да стигнем дотук“.

Абсолвентката Есин Карабекир

Церемонията продължи с връчване на дипломите (на снимките долу).

Галерия снимки от Бакалаврите от специалност „Финанси“ получиха дипломите си ...