Катедра "Икономикс"

Осма научна конференция на катедра "Икономикс"

вторник, 12 юли 2022 10:16

„Икономически предизвикателства 2022“ беше темата на осмата научна конференция на катедра "Икономикс", която се проведе в УОБ – Равда. В нея взеха участие повече от тридесет представители от водещите висши училища в страната и чужбина.

 

Конференцията се проведе в хибриден вариант. Дискусиите бяха интересни и задълбочени, като презентиращите разглеждаха и анализираха различните икономически предизвикателства, пред които страните се изправят през последните години. 

Научните разработки бяха посветени на - доходното неравенство и темповете на растеж в страните от ЦИЕ преди и по време на КОВИД-19 пандемията; значимостта на глобалните обществени блага в условията на нарастващи глобални рискове; граничните въглродни данъци; националната иновационна активност по време на пандемия; ценовата динамика, бедността и богатството в България; преходът към зелена икономика и предизвикателствата пред финансовия сектор в страните от ЦИЕ; разходите за здравеопазване в условията на пандемия; влиянието на Ковид-19 върху дейността на банките в България и т.н. 

Галерия снимки от Осма научна конференция на катедра "Икономикс" ...