Катедра "Икономика на търговията"

Дипломира се 60-ият випуск на специалност „Икономика на търговията"

сряда, 25 ноември 2015 16:05

Тържествена церемония събра в аула „Максима“ абсолвенти, преподаватели и гости за официалното връчване на дипломите на бакалаврите и магистрите от специалност "Икономика на търговията".

Абсолвентите в аула „Максима“

От името на своите колеги доц. д-р Бисер Петков, ръководител на катедра „Икономика на търговията“, поздрави юбилейния 60-и випуск на една от най-старите специалности. В дипломата на бакалаврите е отразен резултатът от четиригодишното обучение в най-големия икономически университет в България и Югоизточна Европа, посочи той. Дипломата е ключ към успешната професионална реализация, но продължете да надграждате в своето образование, обърна се доц. Петков към бакалаврите и изказа увереност, че катедрата ще ги посрещне и в  магистърските програми. На завършилите магистратура доц. Петков напомни, че ученето е през целия живот и образованието е тристепенно. Тези, които имат афинитет към изследователската работа могат да станат наши докторанти, посочи той.

Доц. д-р Бисер Петков приветства абсолвентите. Вдясно: доц. д-р Силвия Терезова, научен секретар на катедрата, и доц. д-р Виолета Гълъбова, зам.-декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“

С вашата специалност може да се реализирате не само в търговията, изтъкна доц. Петков пред випуска. Може да участвате във висшия мениджмънт на търговски фирми, банки, да осъществите свои успешен бизнес, защото вие сте като „дялан камък“ и тежите на мястото си. Бъдете горди, че принадлежите към семейството на УНСС и помнете, че неговият дом е катедрата. Имате потенциала да направите бъдещето по-добро. Поддържайте контакти помежду си, подкрепяйте се взаимно и не забравяйте вашите преподаватели, каза на възпитаниците си доц. Петков.

Доц. Петков връчва дипломата на отличник-магистър

Доц. д-р Виолета Гълъбова, зам.-декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“, поздрави абсолвентите от името на деканското ръководство. Днешната дата е не само финал, но и начало за нови мечти,  нови пътища и реализация. Тя поощри дипломантите да търсят своето професионално поприще в държавното управление и в международната търговска сфера.

Доц. Гълъбова поздравява бакалаврите и магистрите

Доц. Гълъбова градира изискванията за постигане на успех: смелост за поставяне на високи цели, самочувствие на знаещи и можещи, много усилия и труд. Вярваме, че обучението в УНСС е дало възможност да направите своя избор. В търговския бизнес проблемите са тежки, предполагат нови бизнес модели и затова е необходимо да се самоусъвършенствате. Дипломата е база, върху която трябва да градите и натрупвате знания, изтъкна зам.-деканът. Тя напомни, че търговските специалности са сред десетте най-търсени у нас и в Европа.

Първи получиха дипломите си магистрите. Отличниците Анастасия Точева и Александър Миронов бяха отличени и с грамоти. Бакалаврите Михаела Петрова и Надежда Колева също получиха грамоти за отличен успех.

Галерия снимки от Дипломира се 60-ият випуск на специалност „Икономика на търговията" ...