Катедра "Икономика на търговията"

Наш преподавател взе участие в събитието на TEDxUNWE - „Пътят на успеха”

петък, 09 декември 2022 13:22

Доц. д-р Явор Янкулов от катедра „Икономика на търговията“ беше сред лекторите на събитието на TEDxUNWE - „Пътят на успеха”, което се състоя на 3 септември 2022. Събитието се проведе с подкрепата на УНСС, Студентски съвет, Междууниверситетски център за развитие на кариерата, Еко клуб УНСС и AIESEC. 

Организатори, участници и доброволци, част от които от УНСС

Форматът TEDx предоставя на отделни личности или групи начин да създават местни самостоятелно организирани събития, едно от които е TEDxUNWE -„Пътят на успеха”. 
Доц. д-р Явор Янкулов представи сбор от лични истории, представящи „Грешката на оцелелия“. Заглавието на лекцията идва от феномен открит през Втората световна война – при проучване на завърналите се самолети се подсилват местата на поражения върху тези самолети, а не местата, които при обстрел водят до падане на самолета.
Лекторът насочи вниманието към лъжлива тенденция за съсредоточаване вниманието върху оцелелите вместо върху загиналите - върху успеха, вместо върху неуспеха. Препоръча да се взима опита не само на успешните хора, а да се има предвид и опита и на не толкова успелите. Доц. Янкулов говори и за правилото в бизнеса с 5-те, които видоизмени в 6-те П-ъта, - „предварителната подготовка предотвратява (повторния) провал на представлението“ и подчерта, че е нормално да има и провали, но е важно да се учим от своите и чуждите грешки.  


доц. д-р Явор Янкулов

 Участници в изданието бяха още: ас. д-р Антоан Шотаров от катедра „Икономикс“ , Мария Топчиева, почетен член на  Еко клуб УНСС, Йоанна Темелкова („Артистът в контекста на модерното“), Велина Владимирова („Силата на волята“), Десислав Ценов („Животът дава шанс-дръж го“), Георги Първанов („Да паднеш и да се издигнеш отново“), Деси Добрева (Пътят на успеха или по-скоро към себе си“), Джуди Халваджиян (Истината е в детайла! С активност, дисциплина и постоянство към успех!“), Петя Кертикова („Остани, сбъдвай и бъди!“), Стойне Василев („Финансовата свобода не е за всеки“). 

Галерия снимки от Наш преподавател взе участие в  събитието на TEDxUNWE - „Пътят на успеха” ...