Катедра "Икономика на търговията"

Среща с учениците от Професионална гимназия по икономика „Тодор Влайков“ – град Клисура

петък, 28 април 2023 9:26

На 24 април 2023 г. доц. д-р Бисер Петков – преподавател в катедра „Икономика на търговията“ при УНСС посети ПГИ „Тодор Влайков“ – град Клисура и проведе среща с учениците от 12 клас и учителския колектив на гимназията.

На срещата доц. Петков запозна завършващите ученици със специалностите, условията и сроковете за кандидатстване в УНСС. С помощта на излъченото видео учениците направиха виртуална разходка в сградата на УНСС и се запознаха с материалната база на университета. На участниците в срещата беше представен и специално подготвения за КСК 2023 електронен кандидатстудентски бюлетин на УНСС, който съдържа информация за професионалните направления, специалностите, начините и сроковете за кандидатстване в УНСС, както и за възможностите за обучение, спортуване, настаняване в общежития и бъдеща професионална реализация.

Image-1.jpg

Доц. Петков разказа по-подробно на учениците за обучението в специалност „Търговия и продажби“, за изучаваните в специалността учебни дисциплини, за провежданите студентски стажове и академичния обмен в рамките на европейската мрежа от университети, за студентския живот, за възможностите за професионална реализация на завършващите специалността и др.

Image-3.jpg

Присъстващите на срещата ученици и учители зададоха въпроси относно най-търсените от кандидат-студентите специалности в УНСС, размерите на таксите за обучение, възможностите и условията за получаване на стипендии по време на следването и начина на формиране на бала, с който се участва в класирането.

Професионална гимназия по икономика „Тодор Влайков“ – гр. Клисура е основана през 1985 г. по инициатива на Централния кооперативен съюз за подготовка на кадри със средно икономическо образование. ПГИ „Тодор Влайков“ е единственото учебно заведение от направление „икономика“ на територията на община Карлово и на съседните общини.

Прикачени файлове:

image/jpeg Image-1.jpg - 133 KB

image/jpeg Image-2.jpg - 355 KB

image/jpeg Image-3.jpg - 189 KB

Галерия снимки от Среща с учениците от Професионална гимназия по икономика „Тодор Влайков“ – град  ...