Катедра "Икономика на търговията"

Абсолвентите от катедра „Икономика на търговията“ получиха тържествено своите дипломи

сряда, 22 ноември 2023 9:23

Тържествено бяха връчени дипломите на абсолвентите от катедра „Икономика на търговията“ – на бакалаврите от специалност „Икономика на търговията“ и на магистрите от специалност „Търговия“.

Гости на тържеството в аула „Максима" бяха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, заместник-ректорът по научноизследователска дейност и международно сътрудничество доц. д.н. Михаил Мусов и Диана Костова, мениджър „Обучение, развитие и мотивация" в Кауфланд.

Церемонията бе ръководена от доц. д-р Бисер Петков, дългогодишен преподавател в катедра „Икономика на търговията“ и директор на Научноизследователския център по търговия.

Доц. д-р Бисер Петков, проф. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Виолета Гълъбова, доц. д.н. Михаил Мусов и Диана Костова

„Този ден е специален за вас, защото получавате дипломи от най-големия бизнес университет в Югоизточна Европа. Тази диплома ви дава гаранция за вашето добро професионално развитие, с уточнението, че дипломата е именно от УНСС. Вие имате професионално бъдеще в големия бизнес, във водещите компании в България, защото УНСС си сътрудничи с тях. Ето, днес гост е Диана Костова, мениджър „Обучение, развитие и мотивация" в Кауфланд, възпитаник на УНСС, сега мениджър в най-голямата търговска верига, с която имаме партньорство и сме създали Бизнес академия, която дава възможност за допълнително надграждане на вашите знания“, каза проф. д-р Димитър Димитров на абсолвентите. Ректорът не пропусна да разкаже и за киноекранът, дарен от Кауфланд на УНСС.

Доц. д-р Бисер Петков се обърна към абсолвентите с думите: „Бъдете горди, че завършвате една от най-старите и престижни специалности на УНСС. Преди вас са вече 70 випуска на специалността „Икономика на търговията“, които са намерили и намират успешна реализация. Аз и моите колеги от катедрата, които водехме вашето обучение, ви пожелаваме с получените днес дипломи да намерите успешна реализация. Вярвайте, тези дипломи отварят вратите на много работодатели. Бихме желали и вие да чувствате УНСС като вашата Алма матер, като едно семейство, към което винаги ще принадлежите“, пожела на завършващите студенти доц. д-р Бисер Петков.

Диaна Костова, мениджър „Обучение, развитие и мотивация" в Кауфланд, поздрави абсолвентите и сподели с тях: „Баба ми казваше: „Учи, баби, за да не работиш“, майка ми казваше: „Учи, за да работиш“, а това, което днес аз казвам на дъщеря си и на вас е: „Ученето е процес, то няма начало, няма и край“. Аз работя 15 години в компанията, точно преди толкова се дипломирах тук, после направих магистратура в България, в Германия защитих своята дисертация и сега продължавам да уча. Човек не трябва да спира да учи през целия си живот“, каза г-жа Костова.

Ректорът тържествено връчи дипломата на Владимир Георгиев, отличникът сред магистрите от специалност „Търговия“.

В тържественото връчване на останалите дипломи се включиха заместник-ректорът доц. д.н. Михаил Мусов, Диана Костова и преподавателите в катедрата: доц. д-р Бисер Петков, доц. д-р Виолета Гълъбова, доц. д-р Иванка Николова, доц. д-р Явор Янкулов и най-новият доцент в катедрата д-р Борислав Атанасов.

Галерия снимки от Абсолвентите от катедра „Икономика на търговията“ получиха тържествено своите ди ...