Катедра "Икономика на търговията"

Среща-дискусия на тема „Налагане продукт на пазара, управление на търговския риск, кариера и иновации"

петък, 31 март 2023 18:00

Катедра „Икономика на търговията“ и Научноизследователски център по търговия организираха среща-дискусия между студентите и бизнеса на тема „Налагане продукт на пазара, управление на търговския риск, кариера и иновации".

Форумът предостави възможност на младите хора да се запознаят с добрите практики и опит на мениджъри от водещи международни компании.

В събитието участваха д-р Тодор Воденичаров, управляващ директор на Siemens Healthcare за България и Сърбия, Пламен Димитров, управител на Coface България, Йорданка Димитрова, маркетинг мениджър „Продукти и съдържание“, дивизия „Визуални устройства“, Samsung България.

Йорданка Димитрова, д-р Тодор Воденичаров,  доц. д-р Явор Янкулов, преподавател в катедра „Икономика на търговията“, Пламен Димитров,
доц. д-р Бисер Петков, директор на Научноизследователски център по търговия и преподавател в катедра „Икономика на търговията“ 
(отляво надясно)

„Благодарим Ви за интереса към днешната дискусия и нашите гости. Това е една от срещите с бизнеса, които катедра „Икономика на търговията“ и Научноизследователски център по търговия организират, за да поддържат вече изграденият мост между студентите и бизнеса. Срещата ще бъде една отворена дискусия, на която хора от бизнеса ще представят своите виждания за това как се налага продукт на пазара, какви са иновациите в техните фирми и кариерните възможности в тях. Бихме искали чрез нашите гости да ви покажем успешни хора, които са завършили УНСС“, с тези думи доц. д-р Бисер Петков, директор на Научноизследователски център по търговия и преподавател в катедра „Икономика на търговията“ приветства гостите.

„Въпреки тържествения характер на срещата ви предлагам тя да не бъде прекалено формална, а да си поговорим за всичко, което ви интересува. Виждам, че сме предизвикали интерес у студентите и съм щастлив, че е така. Ще имате възможност да видите и чуете презентациите на нашите гости и техните истории“, каза доц. д-р Явор Янкулов, преподавател в катедра „Икономика на търговията“ и модератор на събитието.

“Много съм щастлива днес да бъда тук с вас! Завършила съм „Маркетинг“ в УНСС. За мен е истинска чест след 20 години отново да бъда в университета. Маркетингът и търговията винаги са били взаимносвързани. Моят кариерен път включва различни бизнеси и разнообразен опит придобит от всеки един от тях, ще се радвам да ви разкажа за всичко това“, сподели г-жа Йорданка Димитрова и разказа за новия продукт на Samsung България.



„Благодаря за топлата покана и за това, че сте тук! Аз ще ви разкажа за Coface България, ще ви покажа нагледни примери от практиката. Ще се опитам да ви предам наученото през тези години. Нашите продукти не са толкова известни, но са много важни за обществото“, обърна се към студентите Пламен Димитров.

„Щастлив съм, че мога да предам опита си и да Ви разкажа какво съм научил аз за тези години. Управлявам бизнес, добих различни умения и развих своите знания през годините.  Ще съм щастлив да отговоря на вашите въпроси“, каза Тодор Воденичаров.



Срещата продължи с оживена дискусия.

Галерия снимки от Среща-дискусия на тема „Налагане продукт на пазара, управление на търговския рис ...