Катедра "Статистика и иконометрия"

Наши студенти-медалисти получиха почетни грамоти за спортни постижения от Ректора на УНСС

неделя, 26 май 2024 19:41

На 22 май 2024 г. в зала "Тържествена" се състоя Тържествен академичен съвет, по времето на който се чества 104-годишнината от създаването на нашия университет. По време на събитието, Ректорът връчи почетни грамоти на изявени спортисти, студенти обучават в УНСС, сред които бяха нашите студенти: Весела Петкова (бакалавър от спец. АБДСС) и Мария Ананиева (магистър от спец. АДСС).

   stat_d4687_Pic1.jpg      stat_d4687_Pic2.jpg     


Весела Петкова (лявата снимка, най-вляво) е родена и отраснала в гр. Плевен, а средното си образование завършва в Държавна финансово-стопанска гимназия ,,Интелект” – Плевен. Занимава се със спорт от 1-ви клас, като първоначално тренира хандбал за около 3 години. След това започва да тренира футбол и през годините е играла и за националния отбор на България. Със своя ментор - доц. д-р Иван Стоилов, завоюва трето място по футбол на "Национална универсиада, 2024 г.".

Мария Ананиева (дясната снимка) е родена и израснала в гр. София. Средното си образование завършва в 18-то СУ "Уилям Гладстоун" с профил френски език. С танци се занимава от 5 годишна, като през годините се впуска в различни стилове от народни танци, спортни танци, хип-хоп, и най-много в класическия балет. В момента е част от мажоретния отбор на УНСС за четвърта поредна година. В него се включват елементи както от гимнастиката, така и от акробатиката. Благодарна е, че имала възможност да е част от тази общност, която обединява студенти идващи от различни сфери на спорта. С тях тя преминава през целогодишни интензивни тренировки. Със своя треньор старши - преп. д-р Милена Игнатова, извоюва неведнъж първи места както на национални универсиади, така и на международни турнири. Последните такива са "Belgradе Sport Tournament, 2023" и "Национална универсиада, 2024 г.".

Поздравления, момичета! Гордеем се с Вас!

Галерия снимки от Наши студенти-медалисти получиха почетни грамоти за спортни постижения от Ректор ...