Катедра "Статистика и иконометрия"

Във времена, когато fake news ни заливат от почти всички медии...

четвъртък, 06 април 2023 8:35

Във времена, когато fake news ни заливат от почти всички медии, се усеща още по-силно нуждата от специалисти, които умеят да „синтезират същественото от несъщественото“.

В нашата специалност "Анализ на бизнес данни със специализиран софтуер", аз и моите колеги сме вдъхновени да обучаваме точно такива специалисти – анализатори на бизнес данни. Обучението е с практическа насоченост, като всеки „инструмент“ (метод) който се представя е придружен с реално приложение въз основа на данни от бизнеса в среда на специализиран софтуер.

Бизнес анализаторите са уважавани и ценени специалисти, както по света, така и в България, както в частни компании, така и в държавния сектор. Наши възпитаници се реализират успешно като анализатори на данни в: банковия сектор, застрахователни дружества, кредитни институции, аутсорсингови компании, консултантски и анализаторски компании, маркетингови и социологически агенции и много други.

Бърза справка в известна мрежа за професионални контакти относно предлагането на работни места за бизнес анализатори (business analyst) показва списък с над 1000 свободни позиции във всички сфери на бизнеса.


доц. д-р Александър Найденов

Ръководител катедра

stat_dfa39_1680586864831.jfif

Галерия снимки от Във времена, когато fake news ни заливат от почти всички медии... ...