Катедра "Статистика и иконометрия"

НСИ откри изложбата "Да преобразим нашия свят"

вторник, 03 октомври 2023 14:36

Изложбата „Да преобразим нашия свят. Цели за устойчиво развитие до 2030 г.“ е най-новата инициатива на Националния статистически институт, която беше открита на 2 октомври и е представена в градинката пред „Кристал“. Инициативата е съвместна със Столична община и може да бъде посетена от 2 до 16 октомври от софиянци и гостите на столицата.

Експозицията включва 14 авторски информационни пана на български и английски език, които ще запознаят гражданите и гостите на столицата със 17-те цели за устойчиво развитие, включени в Програмата 2030 на ООН. До 25 октомври 2023 г. всеки посетител може да изпрати снимка от изложбата и да участва в томбола с награди. Предизвикателство пред по-любознателните е участието в специално подготвената викторина „Сканирай и спечели“. Победителите в играта ще бъдат обявени на 30 октомври.

„Изпълнението на Програма 2030 на ООН е глобален процес, в който са ангажирани много правителства, включително и Европейският съюз. Целите за устойчиво развитие ни дават рамката за националните политики за развитие и постигането им всъщност ще доведе до повишаване на благосъстоянието на българските граждани, подобряване на здравеопазването и образованието, до създаването на устойчива среда, в която да живеем, и по-добра жизнена перспектива като цяло“, посочи председателят на Националния статистически институт доц. д-р Атанас Атанасов при откриването на изложбата. На събитието присъстваха председателят на Националния статистически съвет доц. д-р Екатерина Тошева, Ваня Григорова – член на НСС, Димитър Манолов – президент на КТ „Подкрепа“ и др.

Пълният текст може да прочетете на сайта на НСИ тук: ЛИНК 

stat_fd065_4_15.jpg

Източник на текст и снимки: Сайт на Национален статистически институт (www.nsi.bg)

Галерия снимки от НСИ откри изложбата "Да преобразим нашия свят" ...